Tjedan otvorenog obrazovanja 2018

1. 3. 2018.

U tjednu od 5. do 9. ožujka u svijetu se obilježava još jedan Tjedan otvorenog obrazovanja. Svake godine, u okviru ovog Tjedna, ustanove i entuzijasti koji podržavaju načela otvorenosti organiziraju predavanja, radionice i tribine na kojima se raspravlja o načinima i važnosti otvorenog obrazovanja.

Srce se i ove godine pridružilo obilježavanju ovog globalnog pokreta za  otvoreno obrazovanje, organizacijom online događanja(webinara) naziva „How to promote academic integrity in online education?“ (Kako promovirati akademsku čestitost u online obrazovanju?) koji će se održati u petak, 9. ožujka s početkom u 13:00 sati. Više o webinaru možete pročitati na ovoj stranici.

Na webinaru će istaknuti stručnjaci iz Europe i svijeta iznijeti svoja iskustva i promišljanja vezano uz akademsku čestitost, posebice pojavu plagijata u online obrazovanju.

Organizacijom ovog webinara Srce ne želi samo isticati prednosti otvorenog pristupa i otvorenog obrazovanja, nego upozoriti i na zlouporabu otvorenosti i plagiranje te istaknuti važnost akademske čestitosti kao najvažnijeg mjerila u akademskoj zajednici.

Pozivamo sve da nam se pridruže u predavanju putem sustava za webinare! Sav će se program odvijati na engleskom jeziku.

 


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.