Tjedan otvorenog obrazovanja 2020.

2. 3. 2020.

U tjednu od 2. do 6. ožujka širom svijeta će se obilježiti još jedan Tjedan otvorenog obrazovanja. Riječ je o inicijativi organizacije Open Education Global, kojoj je cilj podići svijest o otvorenom obrazovanju te ukazati na njegov utjecaj na učenje i poučavanje. Otvoreno obrazovanje uključuje resurse, alate i prakse koji se temelje na ideji otvorenog dijeljenja kako bi se olakšao pristup obrazovanju i unaprijedila učinkovitost učenja.

U skladu sa svojom Politikom otvorenog pristupa Srce široj javnosti osigurava dostupnost i korištenje rezultata rada Srca, a prvenstveno obrazovnih i stručnih informacija i sadržaja nastalih kroz djelovanje i rad Srca. Navedeni materijali dostupni su putem mini-portala „Srce i otvoreno obrazovanje“. Tijekom 2019. godine zabilježeno je više od 110.000 preuzimanja obrazovnih i drugih materijala Srca objavljenima u otvorenom pristupu.

U okviru Tjedna otvorenog obrazovanja dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja za obrazovanje i podršku korisnicima, u ponedjeljak, 2. ožujka 2020., s početkom u 13 sati, moderirat će webinar pod nazivom „OER and Open Pedagogies – Best Practices“.  Na webinaru će se prikazati primjeri dobre prakse uporabe otvorenih obrazovnih sadržaja u učenju i poučavanju. Više informacija o ovom i drugim webinarima koje će organizacija European Distance and E-learning Network (EDEN) održati tijekom Tjedna otvorenog obrazovanja, možete pronaći na stranici s popisom događanja.

Tjedan otvorenog obrazovanja 2020


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.