Treća stručna radionica u okviru DECris projekta održava se u Srcu

3. 11. 2022.

DECriS logoTreća stručna radionica u okviru Erasmus+ projekta „Digital Education for Crisis Situations: Times in which there is no alternative (DECriS)“ održat će se 24. i 25. studenog 2022. Radionica je otvorena svima, a moguće ju je pratiti online ili uživo u Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu Srcu koji je organizator ove radionice.

U okviru ove stručne radionice (Multiplier Event) predstavit će se rezultati treće faze projekta DECriS u kojoj je fokus bio na identificiranju ključnih čimbenika za izradu, primjenu i korištenje otvorenih obrazovnih sadržaja te njihovoj tipološkoj klasifikaciji. Dio događaja bit će posvećen digitalnom obrazovanju i lekcijama naučenim u pandemiji. Domaći i strani stručnjaci prezentirat će svoje radove i iskustva vezana za temu, a nakon tog dijela predviđeno je vrijeme za diskusiju. Posebno ističemo pozvano predavanje dr. Orne Farrell s Dublin City University koja će predstaviti kako otvorene obrazovne prakse mogu postati mainstream u Europi te panel na temu uloge knjižnica u digitalnom obrazovanju.

Erasmus+ projekt DECriS koordinira Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a partneri su uz Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu, Stiftung Universität Hildesheim iz Njemačke, University of Library Studies and Information Technologies iz Bugarske i Universitat de Barcelona iz Španjolske.

Cilj projekta je stvoriti okvir za pravilno usvajanje otvorenih obrazovnih sadržaja (Open Educational Resources) općenito, a posebno u kriznim situacijama, čime se nastoji poboljšati kvaliteta online učenja, smanjiti osjećaj izolacije uobičajen u situacijama poput zatvaranja uslijed pandemije te podržati nastavnike i studente u njihovu razvoju, posebno u smislu prilagodljivog, personaliziranog i svrhovitog učenja.

Program radionice i poveznica na obrazac za registraciju nalaze se na stranicama Centra za e-učenje.


Izdvojena događanja Srca

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.

pro 12

U anketi koju je Sektor za napredno računanje proveo među korisnicima, znanstveni softver Mathematica je jedan od najpopularnijih izbora pa zbog toga Wolfram Mathematica i Srce za sve zainteresirane organiziraju trodnevnu online radionicu o korištenju ovog znanstvenog softvera. Broj prisutnih na radionici je ograničen.