Tribina o neformalnom obrazovanju u Kući Europe

25. 1. 2018.

Pozivamo vas da se 8. veljače 2018. u 10:30 sati pridružite tribini „Priznavanje neformalnog obrazovanja kao katalizator cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih“ koja će se održati u Kući Europe u organizaciji Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

Jeste li kada pohađali neki neformalni program? Koliko vam je bilo važno da se taj program formalno priznaje bilo za vaše daljnje školovanje, za zapošljavanje, napredovanje u poslu... Dokument Europske komisije Pregled obrazovanja i osposobljavanja za Hrvatsku u 2017. donosi podatak da je stopa sudjelovanja hrvatskog stanovništva u obrazovanju odraslih među najnižima u Europi. U čemu je problem slabog sudjelovanja odraslih u cjeloživotnom obrazovanju? Može li priznavanje neformalnog obrazovanja biti katalizator i povećati tu brojku? Što možemo očekivati od novog Zakona o obrazovanju odraslih? Kako poslodavci gledaju na neformalne programe obrazovanja kao način za stjecanje kompetencija i vještina zaposlenika? Što donose izmjene i promjene Zakona o hrvatskom kvalifikacijskom okviru vezano uz Pravilnik za vrednovanje neformalnog i informalnog obrazovanja? Pridružite se 8. veljače 2018. u 10:30 sati raspravi na ova pitanja uz ugledne govornike iz sustava obrazovanja i privatnog sektora.

Više o tribini možete pročitati na stranici događanja.

 

 


Izdvojena događanja Srca

kol 21

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati 21. 8. 2018. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku!

kol 22

Želite li se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će započeti u srijedu, 22. 8. 2018., u 9 sati.
Prijave su u tijeku.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2018. su u tijeku.