U Srcu održana konferencija „Digital Art History – Methods, Practices, Epistemologies II“

8. 11. 2019.

Međunarodna konferencija „Digital Art History – Methods, Practices, Epistemologies" održana je 4. i 5. studenog 2019., u organizaciji Instituta za povijest umjetnosti i Sveučilišni računskog centra Srca. Konferencija je namijenjena istraživačima i stručnjacima koji se bave trans disciplinarnim istraživačkim inicijativama i koji su zainteresirani za razmatranje novih metodoloških, analitičkih i teoretskih saznanja iz područja digitalne povijesti umjetnosti.

Ova, druga po redu, konferencija i ove je godine održana u Srcu kao nastavak uspješne suradnje organizatora započete u 2018. godini. Na otvaranju konferencije sudionike su pozdravili Ivan Marić, zamjenik ravnatelja Srca, dr. sc. Katarina Horvat-Levaj, ravnateljica Instituta za povijest umjetnosti i dr. sc. Ljiljana Kolešnik, glavna koordinatorica Organizacijskog odbora konferencije.

Digital Art History - opening

Tijekom trajanja konferencije održana su dva pozvana predavanja, dvadeset sedam predavanja sudionika, stručnjaka iz ovih područja, te mnoštvo formalnih i neformalnih diskusija među okupljenima, a drugog je dana konferencije Draženko Celjak, voditelj Službe za podatkovne usluge i kolaboracijske alate Srca održao izlaganje s temom "Resarch Infrastructure for digital Art History".

Digital Art History - Draženko Celjak

Ove je godine konferencija „Digital Art History – Methods, Practices, Epistemologies II“ ujedno bila i uvod u DARIAH tjedan koji se održao od 4. do 8. studenog 2019. godine, a njen je sadržaj oba dana bilo moguće pratiti i putem webinara koje je omogućilo Srce.

Više informacija o održanoj konferenciji nalazi se na adresi https://www.art-net-hrzz.org/.

Više o DARIAH tjednu saznajte na adresi http://dariah.hr/hr/dogadjaji-i-aktivnosti/dariah-tjedan-2019/.


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Radionica će se održati 6. 12. 2019. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

pro 06

Tijekom jednodnevnog predavanja upoznajte Drupal iz perspektive programera. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.  

pro 07

Ako se želite naučiti služiti programom Word i uspješno pisati i uređivati svoje svakodnevne dokumente, prijavite se na tečaj koji započinje u subotu, 7. 12. 2019., u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

pro 09

Ako se želite naučiti služiti programom PowerPoint pomoću kojeg možete izrađivati elektroničke prezentacije na svom računalu, prijavite se na tečaj koji započinje u ponedjeljak, 9. 12. 2019. u 17:30 sati. Prijave su u tijeku!

pro 13

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati 13. 12.  2019. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku!