50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

U Srcu smo održali StuDOM radionicu

14. 12. 2016.

9. prosinca 2016. u Srcu smo održali tradicionalnu godišnju, trinaestu po redu, radionicu za administratore lokalne StuDOM infrastrukture. Cilj radionice bio je osigurati kontinuiranu edukaciju djelatnika studentskih centara zaduženih za StuDOM infrastrukturu te ih upoznati s radom Centra potpore StuDOM u 2016. godini kao i s planovima za nadolazeće razdoblje.

Osim izvještaja o radu Centra potpore StuDOM te stanja domskih infrastruktura, polaznike smo također upoznali sa statistikama korištenja bežičnih mreža za vrijeme održavanja Europskih sveučilišnih igara. Isto tako prikazana je i statistika općenitog korištenja bežičnih mreža u studentskim domovima iz koje je vidljivo značajno povećanje broja jedinstvenih klijenata koji se spajaju na bežičnu mrežu (preko 10.000 jedinstvenih korisnika u jednom danu).

Polaznici radionice upoznali su se s novitetima koji ih očekuju prelaskom na novu distribuciju Linuxa Debian 8 (Jessie) kao i s novim elementima u sustavu installer.eduroam.hr.

Na radionici je sudjelovalo ukupno devet administratora i to po dva iz Zagreba i Varaždina te po jedan iz Splita, Osijeka, Rijeke, Đakova i Šibenika.


Izdvojena događanja Srca

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.