U Srcu smo održali StuDOM radionicu

14. 12. 2016.

9. prosinca 2016. u Srcu smo održali tradicionalnu godišnju, trinaestu po redu, radionicu za administratore lokalne StuDOM infrastrukture. Cilj radionice bio je osigurati kontinuiranu edukaciju djelatnika studentskih centara zaduženih za StuDOM infrastrukturu te ih upoznati s radom Centra potpore StuDOM u 2016. godini kao i s planovima za nadolazeće razdoblje.

Osim izvještaja o radu Centra potpore StuDOM te stanja domskih infrastruktura, polaznike smo također upoznali sa statistikama korištenja bežičnih mreža za vrijeme održavanja Europskih sveučilišnih igara. Isto tako prikazana je i statistika općenitog korištenja bežičnih mreža u studentskim domovima iz koje je vidljivo značajno povećanje broja jedinstvenih klijenata koji se spajaju na bežičnu mrežu (preko 10.000 jedinstvenih korisnika u jednom danu).

Polaznici radionice upoznali su se s novitetima koji ih očekuju prelaskom na novu distribuciju Linuxa Debian 8 (Jessie) kao i s novim elementima u sustavu installer.eduroam.hr.

Na radionici je sudjelovalo ukupno devet administratora i to po dva iz Zagreba i Varaždina te po jedan iz Splita, Osijeka, Rijeke, Đakova i Šibenika.


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.