50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

U tijeku je upis novih studenata na visoka učilišta

23. 7. 2020.

Informacijski sustav visokih učilišta (ISVU) koristi 110 visokih učilišta u Republici Hrvatskoj za većinu administracije vezane za studente i tijek njihovog studiranja. Sustav aktivno koristi preko 13.000 djelatnika (nastavnika i administrativnog osoblja) i skoro 140.000 studenata, a njegovo održavanje i razvoj programske podrške osigurava Sveučilišni računski centar - Srce.

Nakon objave konačne rang liste za upise na studijske programe 20. srpnja 2020., u ISVU su iz Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVU) prebačeni podaci o 23.147 kandidata. Upis novih studenata na visoka učilišta je započeo 21. srpnja 2020. i do sada ih je upisano više od 9.600. Od tog broja, za preko 6.500 studenata evidentiran je upisni list u 2020./2021. akademsku godinu, za oko 5.600 studenata u referadama na visokim učilištima, a oko 900 studenata je obavilo upis godine na Studomatu.

Iako je opterećenje sustava nešto veće tijekom upisa nego u periodu van upisa, sustav uspješno odrađuje sve zahtjeve korisnika i prosljeđuje informacije o novoupisanim studentima u druge sustave povezane s ISVU-om: u Informacijski sustav studentskih prava i Informacijski sustav akademskih kartica. Također je za visoka učilišta koja imaju uspostavljenu vezu između sustava ISVU i AAI@EduHr, u AAI@EduHr imenike visokih učilišta proslijeđeno više od 5.000 zahtjeva za kreiranje elektroničkih identiteta.

ISVU - upis studenata


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.