50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

U tijeku je upis novih studenata na visoka učilišta

23. 7. 2021.

Započeli su upisi novih studenata s ljetnog upisnog roka na visoka učilišta koja koriste Informacijski sustav visokih učilišta (ISVU). Nakon objave konačne rang liste kandidata koji su ostvarili pravo upisa na studijske programe, 21. srpnja 2021. godine, u ISVU su iz Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVU) prebačeni podaci o 22.984 kandidata.  

Upis novih studenata na visoka učilišta započeo je 22. srpnja 2021. godine i do sada je upisano više od 11.000 novih studenata. Od tog broja za više od 8.000 studenata evidentiran je upisni list u 2021. / 2022. akademsku godinu. Više od 7.000 studenata upis je obavilo u referadama na visokim učilištima, a oko 1.000 studenata je obavilo upis putem Studomata. U AAI@EduHr imenike visokih učilišta koja imaju uspostavljenu vezu sa sustavom ISVU proslijeđeno je više od 7.000 zahtjeva za kreiranje elektroničkih identiteta.

Svake godine tijekom upisa opterećenje sustava je veće nego u periodu izvan upisa, ali sustav uspješno odrađuje sve zahtjeve korisnika i prosljeđuje informacije o novoupisanim studentima u druge sustave povezane s ISVU-om kao što su Informacijski sustav studentskih prava (ISSP) i Informacijski sustav akademskih kartica (ISAK).

ISVU koristi 111 visokih učilišta u Republici Hrvatskoj za vođenje većine administracije vezane uz studente i tijek njihovog studiranja. Sustav aktivno koristi više od 14.000 djelatnika (nastavnika i administrativnog osoblja) i više od 140.000 studenata, a njegovo održavanje i razvoj programske podrške osigurava Srce.

Vizual iz ISVU sustava


Izdvojena događanja Srca

lis 05

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 5. listopada 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

lis 06

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 6. listopada 2021., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 11

Želite se upoznati s osnovnim pojmovima u vezi razumijevanja rada u WordPressu? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet  će u ponedjeljak, 11. listopada 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lis 14

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u četvrtak, 14. listopada 2021., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.

lis 18

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 18. listopada 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.