Udomljavanje RADIUS poslužitelja za eduroam

23. 4. 2019.

Srce kao koordinator usluge eduroam u Hrvatskoj nastoji kroz stalni razvoj podrške povećati dostupnost te usluge. Zbog toga smo omogućili korištenje servisa udomljavanja RADIUS poslužitelja za potrebe davatelja usluge eduroam.

Taj servis Srce uspostavlja kako bi pomoglo potencijalnim davateljima usluge koji nisu u mogućnosti uspostaviti i održavati RADIUS poslužitelj nužan za pružanje usluge eduroam.

Potencijalni davatelj usluge eduroam je svaka pravna osoba koja ima status članice ili partnera sustava AAI@EduHr i koja želi pružati uslugu eduroam sukladno uputama obajvljenim na web-stranicama na adresi www.eduroam.hr.

Servis omogućuje:

  • korištenje RADIUS poslužitelja Srca za potrebe autentikacije, autorizacije i praćenja korištenja usluge eduroam od strane fizičkih osoba - krajnjih korisnika;
  • pristup zapisima o korištenju RADIUS poslužitelja odnosno o provedenim autentikacijskim zahtjevima.

Sve informacije o ovom servisu dostupne su putem web-sjedišta na adresi https://hosting.eduroam.hr.


Izdvojena događanja Srca

kol 24

Ako se želite naučiti služiti programom PowerPoint pomoću kojeg možete izrađivati elektroničke prezentacije na svom računalu, prijavite se na vikend tečaj koji započinje u subotu, 24. 8. 2019. u  9:00 sati. Prijave su u tijeku!

ruj 23

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 23. 9. 2019., u 17:30 sati. Prijave su u tijeku.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2019. su u tijeku.

lis 14

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 14. 10. 2019. u 9 sati. Prijave su u tijeku.