Udomljavanje RADIUS poslužitelja za eduroam

23. 4. 2019.

Srce kao koordinator usluge eduroam u Hrvatskoj nastoji kroz stalni razvoj podrške povećati dostupnost te usluge. Zbog toga smo omogućili korištenje servisa udomljavanja RADIUS poslužitelja za potrebe davatelja usluge eduroam.

Taj servis Srce uspostavlja kako bi pomoglo potencijalnim davateljima usluge koji nisu u mogućnosti uspostaviti i održavati RADIUS poslužitelj nužan za pružanje usluge eduroam.

Potencijalni davatelj usluge eduroam je svaka pravna osoba koja ima status članice ili partnera sustava AAI@EduHr i koja želi pružati uslugu eduroam sukladno uputama obajvljenim na web-stranicama na adresi www.eduroam.hr.

Servis omogućuje:

  • korištenje RADIUS poslužitelja Srca za potrebe autentikacije, autorizacije i praćenja korištenja usluge eduroam od strane fizičkih osoba - krajnjih korisnika;
  • pristup zapisima o korištenju RADIUS poslužitelja odnosno o provedenim autentikacijskim zahtjevima.

Sve informacije o ovom servisu dostupne su putem web-sjedišta na adresi https://hosting.eduroam.hr.


Izdvojena događanja Srca

lip 07

7. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 10

U prvom tečaju Linux akademije upoznajte se sa administracijom Linux poslužitelja. Tečaj počinje 10. 6. 2019. u 9 sati i traje pet dana. Prijave su u tijeku.

srp 01

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 1. 7. 2019. u 9 sati. Prijave su u tijeku.