Udomljavanje RADIUS poslužitelja za eduroam

23. 4. 2019.

Srce kao koordinator usluge eduroam u Hrvatskoj nastoji kroz stalni razvoj podrške povećati dostupnost te usluge. Zbog toga smo omogućili korištenje servisa udomljavanja RADIUS poslužitelja za potrebe davatelja usluge eduroam.

Taj servis Srce uspostavlja kako bi pomoglo potencijalnim davateljima usluge koji nisu u mogućnosti uspostaviti i održavati RADIUS poslužitelj nužan za pružanje usluge eduroam.

Potencijalni davatelj usluge eduroam je svaka pravna osoba koja ima status članice ili partnera sustava AAI@EduHr i koja želi pružati uslugu eduroam sukladno uputama obajvljenim na web-stranicama na adresi www.eduroam.hr.

Servis omogućuje:

  • korištenje RADIUS poslužitelja Srca za potrebe autentikacije, autorizacije i praćenja korištenja usluge eduroam od strane fizičkih osoba - krajnjih korisnika;
  • pristup zapisima o korištenju RADIUS poslužitelja odnosno o provedenim autentikacijskim zahtjevima.

Sve informacije o ovom servisu dostupne su putem web-sjedišta na adresi https://hosting.eduroam.hr.


Izdvojena događanja Srca

lis 23

Natjecanje Copernicus Hackathon održat će se u Srcu 23. i 24. listopada 2019. godine u okviru Copernicus programa u organizaciji Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

lis 28

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a – tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 28. 10. 2019., u 9:00 sati.
Prijave su u tijeku.

stu 07

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u četvrtak, 7. 11. 2019. od 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

stu 11

Želite li ovladati uporabom programa PowerPoint i naučiti izraditi "moćne" prezentacije? Prijavite se na besplatnu radionicu koja se održava u ponedjeljak,  11. 11. 2019., od 16:30 sati. Prijave su u tijeku.