50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Unaprijeđen eduroam installer

25. 1. 2021.

Srce, kao nacionalni operater i koordinator usluge eduroam, od uspostave ove usluge radi na razvoju alata koji omogućuju jednostavno i pouzdano konfiguriranje korisničkih uređaja (računala, tableta, pametnih telefona) za pristup mreži po eduroam standardu. Krajnji korisnici eduroama pomoću web sjedišta installer jednostavno i pouzdano konfiguriraju uređaje (računala, prijenosnike, pametne telefone) za spajanje na eduroam, a administratori s matičnih ustanova u sustavu AAI@EduHr jednostavno postavljaju podatke potrebne za konfiguriranje uređaja njihovih korisnika.

U okviru serije projekata GEANT nastao je CAT (Configuration Assistant Tool), alat razvijen s identičnim ciljem kao i installer, ali sa širim skupom podržanih platformi i funkcionalnosti. Iz tog razloga povezali smo installer i CAT tako da installer koristi CAT za generiranje i dohvat potrebnih konfiguracijskih profila za sve podržane vrste korisničkih uređaja odnosno operacijskih sustava.

Krajnji korisnici eduroama u Hrvatskoj i dalje mogu koristiti installer, a jedina je promjena u dijelu web sučelja koje se odnosi na preuzimanje konfiguracije za koji će se sada koristiti CAT. Promjena za administratore s matičnih ustanova nema, oni će podatke o svojim ustanovama administrirati kao i do sada.

eduroam logotip


Izdvojena događanja Srca

Ožu 08

Ako žele nadograditi i upotpuniti svoje znanje i postati izvrstan korisnik programa Excel, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 8. 3. 2021. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

Ožu 10

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a – tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 10. 3. 2021. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

Ožu 22

Pohađanjem ovog tečaja steknite znanja i vještine uporabe jezika R za analizu i vizualizaciju podataka. Tečaj počinje u ponedjeljak, 22. 3. 2021. u 13:00 sati.