Unaprijedite svoja znanja i vještine iz područja IKT-a uz online tečajeve Srca

12. 7. 2021.

I ovog ljeta Srce vam omogućava da dio svog slobodnog vremena iskoristite za unapređenje svojih znanja i vještina iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT-a). Srce nudi velik izbor online tečajeva namijenjenih samostalnom učenju koji su besplatni i svima dostupni putem sustava za online tečajeve Srca. Ti vam tečajevi mogu pomoći da se upoznate ili proširite svoja znanja o uporabi računala i uredskih alata (Word, Excel, PowerPoint i Access) te drugim područjima uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologija, kao što su područje web-tehnologija ili uporabe statističkog softvera R.

Polaznici online tečajeva Srca sami odabiru mjesto i vrijeme kada će pohađati odabrani tečaj i tempo kojim će prolaziti kroz dostupno gradivo. Po završetku odabranog tečaja polaznik dobiva potvrdu koju može preuzeti na svoje računalo i digitalnu značku.

Na tečajeve se studenti i članovi akademske zajednice prijavljuju uporabom svojeg elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr, a korisnici sustava e-Građani uporabom Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS). Svi drugi zainteresirani polaznici mogu se prijaviti otvaranjem lokalnog korisničkog računa.

Od početka ove godine u sustavu za online tečajeve Srca registrirao se 3.571 novi polaznik, a zabilježene su 4.982 prijave na tečajeve.

Uz online tečajeve, Srce vam omogućava pristup velikom broju obrazovnih materijala koji su dostupni u otvorenom pristupu na mini-portalu Srce i otvoreno obrazovanje. Ti materijali mogu poslužiti za samostalno učenje ili korištenje u nastavi, a pokrivaju širok raspon tema iz područja uporabe multimedijskih alata (GIMP, Audacity, Inkscape, Shotcut), web-tehnologija (Python, Ruby, SQL, HTML. CSS, JavaScript, PHP) te sistemske administracije (Linux i Windows).

Više informacija potražite na web stranici obrazovnih usluga Srca.

Online tečajevi Srca vizual


Izdvojena događanja Srca

svi 23

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u ponedjeljak, 23. svibnja 2022.  u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

svi 25

Webinar "Google Rapid Response (GRR) - udaljena forenzika računala" održat će se 25. svibnja 2022. od 10 do 13 sati.

lip 06

U lipnju 2022. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.