50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Unaprijedite svoja znanja i vještine iz područja IKT-a uz online tečajeve Srca

12. 7. 2021.

I ovog ljeta Srce vam omogućava da dio svog slobodnog vremena iskoristite za unapređenje svojih znanja i vještina iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT-a). Srce nudi velik izbor online tečajeva namijenjenih samostalnom učenju koji su besplatni i svima dostupni putem sustava za online tečajeve Srca. Ti vam tečajevi mogu pomoći da se upoznate ili proširite svoja znanja o uporabi računala i uredskih alata (Word, Excel, PowerPoint i Access) te drugim područjima uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologija, kao što su područje web-tehnologija ili uporabe statističkog softvera R.

Polaznici online tečajeva Srca sami odabiru mjesto i vrijeme kada će pohađati odabrani tečaj i tempo kojim će prolaziti kroz dostupno gradivo. Po završetku odabranog tečaja polaznik dobiva potvrdu koju može preuzeti na svoje računalo i digitalnu značku.

Na tečajeve se studenti i članovi akademske zajednice prijavljuju uporabom svojeg elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr, a korisnici sustava e-Građani uporabom Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS). Svi drugi zainteresirani polaznici mogu se prijaviti otvaranjem lokalnog korisničkog računa.

Od početka ove godine u sustavu za online tečajeve Srca registrirao se 3.571 novi polaznik, a zabilježene su 4.982 prijave na tečajeve.

Uz online tečajeve, Srce vam omogućava pristup velikom broju obrazovnih materijala koji su dostupni u otvorenom pristupu na mini-portalu Srce i otvoreno obrazovanje. Ti materijali mogu poslužiti za samostalno učenje ili korištenje u nastavi, a pokrivaju širok raspon tema iz područja uporabe multimedijskih alata (GIMP, Audacity, Inkscape, Shotcut), web-tehnologija (Python, Ruby, SQL, HTML. CSS, JavaScript, PHP) te sistemske administracije (Linux i Windows).

Više informacija potražite na web stranici obrazovnih usluga Srca.

Online tečajevi Srca vizual


Izdvojena događanja Srca

lis 25

Želite li naučiti pisati jednostavne skripte u PHP-u koje koriste MySQL bazu podataka, izraditi adresar ili jednostavan sustav za unos i objavu novosti, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak,  25. listopada 2021., u  9 sati. Prijave su u tijeku.

stu 08

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 8. studenog 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.