Unaprijedite svoja znanja i vještine iz područja IKT-a uz online tečajeve Srca

12. 7. 2021.

I ovog ljeta Srce vam omogućava da dio svog slobodnog vremena iskoristite za unapređenje svojih znanja i vještina iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT-a). Srce nudi velik izbor online tečajeva namijenjenih samostalnom učenju koji su besplatni i svima dostupni putem sustava za online tečajeve Srca. Ti vam tečajevi mogu pomoći da se upoznate ili proširite svoja znanja o uporabi računala i uredskih alata (Word, Excel, PowerPoint i Access) te drugim područjima uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologija, kao što su područje web-tehnologija ili uporabe statističkog softvera R.

Polaznici online tečajeva Srca sami odabiru mjesto i vrijeme kada će pohađati odabrani tečaj i tempo kojim će prolaziti kroz dostupno gradivo. Po završetku odabranog tečaja polaznik dobiva potvrdu koju može preuzeti na svoje računalo i digitalnu značku.

Na tečajeve se studenti i članovi akademske zajednice prijavljuju uporabom svojeg elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr, a korisnici sustava e-Građani uporabom Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS). Svi drugi zainteresirani polaznici mogu se prijaviti otvaranjem lokalnog korisničkog računa.

Od početka ove godine u sustavu za online tečajeve Srca registrirao se 3.571 novi polaznik, a zabilježene su 4.982 prijave na tečajeve.

Uz online tečajeve, Srce vam omogućava pristup velikom broju obrazovnih materijala koji su dostupni u otvorenom pristupu na mini-portalu Srce i otvoreno obrazovanje. Ti materijali mogu poslužiti za samostalno učenje ili korištenje u nastavi, a pokrivaju širok raspon tema iz područja uporabe multimedijskih alata (GIMP, Audacity, Inkscape, Shotcut), web-tehnologija (Python, Ruby, SQL, HTML. CSS, JavaScript, PHP) te sistemske administracije (Linux i Windows).

Više informacija potražite na web stranici obrazovnih usluga Srca.

Online tečajevi Srca vizual


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.