Upitnik o komercijalnom znanstvenom softveru za katalog usluga HR-ZOO

1. 2. 2022.

U okviru provedbe projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) koji provodi Srce, pripremili smo upitnik o potrebama za komercijalnim znanstvenim softverom. Ispitivanje potreba zajednice u obliku ovog upitnika rezultirat će konačnim odabirom skupa softvera koji će se nabaviti i ponuditi istraživačima u okviru kataloga usluga HR-ZOO.

Upitnik se odnosi isključivo na znanstveni softver koji će se instalirati na HR-ZOO infrastrukturi za računanje – superračunalu s velikom količinom procesorskih jezgri, grafičkih procesora i radne memorije te platformi za elastično računanje u oblaku. Upitnik se ne odnosi na softver za osobna računala.

Pozivamo sve zainteresirane znanstvenike i istraživače da ispune upitnik i potaknu svoje kolegice i kolege koji imaju potrebu za takvim znanstvenim softverom da učine isto.

Upitnik je moguće ispuniti do 18. veljače 2022.

Unaprijed zahvaljujemo na sudjelovanju!

Upitnik o komercijalnom znanstvenom softveru - HR-ZOO


Izdvojena događanja Srca

velj 07

Želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji se održava u online okruženju uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 7. veljače 2023. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

velj 13

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 13. veljače 2023., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

Ožu 03

BSidesZagreb, međunarodno okupljanje stručnjaka iz područja informacijske sigurnosti održat će se 3. ožujka 2023.

Ožu 06

Sveučilišni računski centar i ove će se godine uključiti u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja koji će se održati od 6. do 10. ožujka 2023.

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO.