50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

„Uporaba Creative Commons licenci na obrazovnim sadržajima“

27. 10. 2016.

Kao pomoć svim korisnicima, a posebno nastavnicima koji žele javno objavljivati svoje obrazovne sadržaje i pritom ih učiniti dostupnima pod Creative Commons licencom, Srce je izradilo novi online tečaj „Uporaba Creative Commons licenci na obrazovnim sadržajima“. U okviru tečaja polaznici će se upoznati s Creative Commons licencama i naučiti kako ih izraditi ili pročitati na različitim obrazovnim sadržajima. U tečaju su objašnjeni i pojmovi "autor", "autorsko djelo" i "autorsko pravo".

Tečaj je dostupan svima i može mu se pristupiti na adresi http://lms3.srce.hr/moodle.

Tečaj objavljujemo u okviru Tjedna otvorenog pristupa 2016 u kojem Srce i ove godine sudjeluje.


Izdvojena događanja Srca

tra 28

Srce 28. i 29. travnja organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2021, ujedno i konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO, koja će se održati virtualno.

svi 03

Ako žele nadograditi i upotpuniti svoje znanje i postati izvrstan korisnik programa Excel, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 3. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.

svi 10

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 10. svibnja 2021., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 25

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 25. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.