Vrednovanje studentskih postignuća u online okruženju - novi online tečaj Srca

14. 1. 2021.

Centar za e-učenje Srca pripremio je novi online tečaj naziva Vrednovanje studentskih postignuća u online okruženju. Cilj tečaja je pomoći nastavnicima da što lakše i kvalitetnije definiraju aktivnosti u online okruženju kojima će vrednovati studentska postignuća, odnosno realizaciju definiranih ishoda učenja u online okruženju.

Posebice sada, kada nas je pandemija COVID-19 primorala da se sve više okrenemo nastavi u online okruženju, važno je da se što bolje iskoriste mogućnosti koje digitalne tehnologije pružaju u cilju unaprjeđenja kvalitete nastave. Pred nastavnicima su već neko vrijeme, a vjerojatno će biti i u bližoj budućnosti, veliki izazovi ne samo kako organizirati i održavati nastavu u online okruženju već i kako provesti provjere znanja. U kratkom vremenu nastavnici su trebali svladati brojne mogućnosti i postavke sustava za e-učenje. U želji da nastavnicima olakšamo prelazak na nastavu koja je gotovo u potpunosti online, osim brojnih uputa pripremili smo i novi online tečaj u kojem su objašnjeni najvažniji pojmovi o vrednovanju i povezanosti vrednovanja i ishoda učenja u učionici, ali i u online okruženju. Poseban naglasak u tečaju je stavljen na izradu pitanja koja se koriste u provjerama znanja i savjete kako da ta pitanja budu što kvalitetnija.

Ovaj tečaj je svojevrsni nastavak na dva postojeća tečaja koje je izradio Centar za e-učenje Srca: Implementacija i vrednovanje ishoda učenja u sustavu Moodle te Kako ocjenjivati pomoću rubrika?

Tečaj je dostupan putem sustava za e-učenje Moodle u društvu - MoD, a pristupiti mu se može nakon prijave s elektroničkim identitetom iz sustava AAI@EduHr.

Tečaju se može pristupati neograničeno, tempom koji nastavniku najbolje odgovara.

Naslovnica online tečaja Vrednovanje studentskih postignuća u online okruženju


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.