Webinar Srca „JATS XML u Hrčku“

3. 11. 2021.

Novi webinar Srca na temu „JATS XML u Hrčku“ održat će se u četvrtak, 11. studenog 2021. godine s početkom u 10 sati. Webinar je prvenstveno namijenjen uredništvima i administratorima časopisa u Hrčku, ali i svim zainteresiranima za ovu temu. Predviđeno trajanje je do 12 sati.

Webinar će se održati u online okruženju, pod vodstvom predavača putem sustava za webinare Srca. Tijekom webinara bit će obuhvaćene sljedeće cjeline: 

  • uvod u JATS XML,
  • JATS XML na Hrčku,
  • prikaz izrade članka u XML-u u programu Oxygen XML Editor,
  • prikaz izrade članka u alatu eXtyles (izradu će prikazati Stjepan Marušić, Rogor editing),
  • pitanja i rasprava.

Cilj webinara je pružiti uredništvima dovoljno informacija kako bi mogli donijeti odluku o uvođenju JATS XML-a u svoju uređivačku politiku. Webinar ne zahtijeva prethodno predznanje o temi, no radi lakšeg praćenja polaznici mogu pogledati sljedeće materijale:

Obrazac za prijavu potražite na stranici Webinar JATS XML u Hrčku.

Webinar Hrčka vizual

Dodatne informacije o webinarima Srca možete pronaći na stranici Webinari Srca.


Izdvojena događanja Srca

ruj 26

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 26. rujna 2022. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

lis 05

Online radionica "Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se  5. listopada 2022., od  9 do 15 sati, a kao preduvjet za sudjelovanje polaznici moraju proći provjeru znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle".

lis 10

Od 10. do 14. listopada 2022. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.