50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Webinar Srca „JATS XML u Hrčku“

3. 11. 2021.

Novi webinar Srca na temu „JATS XML u Hrčku“ održat će se u četvrtak, 11. studenog 2021. godine s početkom u 10 sati. Webinar je prvenstveno namijenjen uredništvima i administratorima časopisa u Hrčku, ali i svim zainteresiranima za ovu temu. Predviđeno trajanje je do 12 sati.

Webinar će se održati u online okruženju, pod vodstvom predavača putem sustava za webinare Srca. Tijekom webinara bit će obuhvaćene sljedeće cjeline: 

  • uvod u JATS XML,
  • JATS XML na Hrčku,
  • prikaz izrade članka u XML-u u programu Oxygen XML Editor,
  • prikaz izrade članka u alatu eXtyles (izradu će prikazati Stjepan Marušić, Rogor editing),
  • pitanja i rasprava.

Cilj webinara je pružiti uredništvima dovoljno informacija kako bi mogli donijeti odluku o uvođenju JATS XML-a u svoju uređivačku politiku. Webinar ne zahtijeva prethodno predznanje o temi, no radi lakšeg praćenja polaznici mogu pogledati sljedeće materijale:

Obrazac za prijavu potražite na stranici Webinar JATS XML u Hrčku.

Webinar Hrčka vizual

Dodatne informacije o webinarima Srca možete pronaći na stranici Webinari Srca.


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.