Webinar Srca Registracija sučelja repozitorija usklađenog s v4 smjernicama OpenAIRE-a

20. 6. 2022.

Srce, Institut Ruđer Bošković i Sveučilišna knjižnica u Splitu zajedno organiziraju webinar na kojem će biti pojašnjeno kako na OpenAIRE portalu registrirati sučelje repozitorija usklađeno sa smjernicama OpenAIRE Guidelines for institutional and thematic Repository Managers v4.

Webinar će se održati 4. srpnja 2022. s početkom u 10 sati i prvenstveno je namijenjen urednicima repozitorija u Dabru čiji su repozitoriji već registrirani u OpenAIRE-u. Uvodni dio webinara održat će Draženko Celjak iz Srca dok će Alen Vodopijevac s Instituta Ruđer Bošković pružiti osvrt o važnosti OpenAIRE portala i usklađenosti repozitorija s OpenAIRE smjernicama. Nakon toga pokazat će se registracija v4 sučelja koje je usklađeno s aktualnom verzijom OpenAIRE smjernica. Urednike će kroz postupak registracije provesti Ljiljana Poljak Bilić iz Sveučilišne knjižnice u Splitu. Budući da je webinar namijenjen urednicima čiji su repozitoriji registrirani u OpenAIRE-u, oni će za vrijeme trajanja webinara imati priliku zajedno s predavačicom registrirati v4 sučelje svojih repozitorija u OpenAIRE-u. Postupak registracije nove verzije sučelja mogu raditi isključivo urednici koji su prethodno radili registraciju repozitorija u OpenAIRE-u.

Preduvjet za sudjelovanje webinaru je posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr, dok je predviđeno trajanje webinara 45 minuta.

Prijava na webinar Registracija sučelja repozitorija usklađenog s v4 smjernicama OpenAIRE-a bit će otvorena od 20. lipnja 2022.

Dodatne informacije i obrazac za prijavu nalaze se na web stranici događanja.

Za sve dodatne informacije slobodno nam se javite putem adrese dabar@srce.hr.

webinari srca

Dodatne informacije o webinarima Srca možete pronaći na stranici Webinari Srca.


Izdvojena događanja Srca

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 28. lipnja 2022., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

srp 04

Webinar "Registracije v4 sučelja u OpenAIRE-u za urednike repozitorija u sustavu Dabarodržat će se 4. srpnja 2022. od 10 do 10:45 sati.