Webinari Srca u ožujku

27. 2. 2023.

Osiguravanje kvalitetnog sustava podrške, obrazovanja i osposobljavanja krajnjih korisnika za uporabu informacijsko-komunikacijskih tehnologija te tehnologija i alata iz područja e-učenja jedna je od važnih djelatnosti Srca. Također, Srce u svojem djelovanju veliku pažnju posvećuje promociji otvorenosti u znanosti i obrazovanju, pa smo i ove godine odlučili sudjelovati u globalnoj inicijativi – međunarodnom Tjednu otvorenog obrazovanja koji se organizira 11. godinu za redom i dati svoj doprinos promociji otvorenog obrazovanja i poticanju primjene otvorenih obrazovnih praksi organizacijom dvaju webinara.

Webinari Srca zamišljeni su kao oblik edukacije i treninga u cilju podizanja razine digitalnih vještina krajnjih korisnika potrebnih za uporabu resursa, platformi i informacijskih sustava Srca u svakodnevnom radu.

Prvi webinar Srca na temu „Iz Merlina u Dabar – pohrana obrazovnih sadržaja“ održat će se u utorak 7. ožujka 2023. godine s početkom u 11 sati. Namijenjen je nastavnicima u sustavu visokog obrazovanja koji koriste sustav za e-učenje Merlin i urednicima repozitorija u Dabru, ali i svima ostalima zainteresiranima za tematiku otvorenog obrazovanja, institucijskih repozitorija te dijeljenja i povećanja vidljivosti izrađenih obrazovnih materijala.

Drugi webinar Srca na temu „Pravničko obrazovanje u digitalno doba - zašto nam trebaju MOOC-ovi?“ održat će se u srijedu 8. ožujka 2023. s početkom u 11:00 sati. Webinar je namijenjen nastavnicima i čelnicima pravnih fakulteta koji će imati priliku saznati više informacija o rezultatima provedenog međunarodnog projekta „Time to Become Digital in Law“ (DIGinLaw), financiranog u okviru Erasmus+ programa, te svrsi i ciljevim razvijanja MOOC-ova. Također u okviru webinara biti će razmotreni potencijali MOOC-ova za pravničko obrazovanje na razini 7 EQF-a te za potrebe cjeloživotnog obrazovanja.

Srce od 2015. godine sudjeluje u obilježavanju međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja, a on se ove godine odvija od 6. do 10 ožujka. Tijekom trajanja tog tjedna diljem svijeta organiziraju se tribine, predavanja i inicijative kojima se želi podići svijest o važnosti otvorenog obrazovanja i njegovog utjecaja na suvremene načine učenja u cijelom svijetu.

Detaljnije informacije o pripremljenim edukacijama i treninzima bit će uskoro dostupne na stranici Webinari Srca.

Webinari Srca održavaju se online, putem videokonferencijskog sustava za održavanje webinara Adobe Connect.

Webinari Srca


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.