50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Webinari za visoko obrazovanje - Microsoft Teams, Office 365 i One Note

21. 4. 2020.

Microsoft je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Srcem pripremio webinare koji mogu pomoći nastavnicima, studentima i IT službama u visokom obrazovanju da lakše organiziraju i prate online nastavu. 

Jedan od alata koji omogućava rad u virtualnom okruženju u realnom vremenu je MS Teams. Nastavnici mogu u ovom alatu održavati virtualna predavanja u kojima studenti mogu aktivno sudjelovati uz pristup računalom, mobilnim telefonom ili tabletom. 

Webinar o MS Teamsu pripremljen je za nastavnike i za studente. Uz to, za nastavnike je pripremljen i webinar za rad u programu OneNote, a za djelatnike IT službi webinar o mogućnostima i radu u programu Office365. 

Planirano trajanje webinara je 60 minuta, a predavač je Gabrijela Vratarić, nositeljica titule Microsoft Most Valuable Proffesional za Office Apps & Services iz tvrtke CITUS d.o.o.

Raspored webinara

22. 4. 2020. u 12 sati – Kako koristiti MS Teams za učenje na daljinu za nastavnike visokoškolskih ustanova
23. 4. 2020. u 15 sati – Kako upravljati programom Office365 za djelatnike IT službi na visokoškolskim ustanovama
28. 4. 2020. u 12 sati – Kako koristiti OneNote za nastavnike visokoškolskih ustanova
29. 4. 2020. u 14 sati – Kako koristiti MS Teams za studente
Kako biste pogledali snimku webinara, slijedite iste poveznice putem kojih ste se pridružili webinaru. Snimke će biti dostupne po završetku svakog webinara 90 dana.

Upute

Kako omogućiti učenje na daljinu za obrazovne ustanove uz Office 365 i Teams

Office 365 - priručnik

Microsoft Teams za obrazovanje


Izdvojena događanja Srca

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.