50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Webinari za visoko obrazovanje - Microsoft Teams, Office 365 i One Note

21. 4. 2020.

Microsoft je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Srcem pripremio webinare koji mogu pomoći nastavnicima, studentima i IT službama u visokom obrazovanju da lakše organiziraju i prate online nastavu. 

Jedan od alata koji omogućava rad u virtualnom okruženju u realnom vremenu je MS Teams. Nastavnici mogu u ovom alatu održavati virtualna predavanja u kojima studenti mogu aktivno sudjelovati uz pristup računalom, mobilnim telefonom ili tabletom. 

Webinar o MS Teamsu pripremljen je za nastavnike i za studente. Uz to, za nastavnike je pripremljen i webinar za rad u programu OneNote, a za djelatnike IT službi webinar o mogućnostima i radu u programu Office365. 

Planirano trajanje webinara je 60 minuta, a predavač je Gabrijela Vratarić, nositeljica titule Microsoft Most Valuable Proffesional za Office Apps & Services iz tvrtke CITUS d.o.o.

Raspored webinara

22. 4. 2020. u 12 sati – Kako koristiti MS Teams za učenje na daljinu za nastavnike visokoškolskih ustanova
23. 4. 2020. u 15 sati – Kako upravljati programom Office365 za djelatnike IT službi na visokoškolskim ustanovama
28. 4. 2020. u 12 sati – Kako koristiti OneNote za nastavnike visokoškolskih ustanova
29. 4. 2020. u 14 sati – Kako koristiti MS Teams za studente
Kako biste pogledali snimku webinara, slijedite iste poveznice putem kojih ste se pridružili webinaru. Snimke će biti dostupne po završetku svakog webinara 90 dana.

Upute

Kako omogućiti učenje na daljinu za obrazovne ustanove uz Office 365 i Teams

Office 365 - priručnik

Microsoft Teams za obrazovanje


Izdvojena događanja Srca

ruj 24

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 24. rujna 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

lis 05

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 5. listopada 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

lis 06

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 6. listopada 2021., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 11

Želite se upoznati s osnovnim pojmovima u vezi razumijevanja rada u WordPressu? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet  će u ponedjeljak, 11. listopada 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lis 14

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u četvrtak, 14. listopada 2021., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.