Završava Mjesec usluge eduroam 2018.

16. 5. 2018.

U sklopu ovogodišnjeg Mjeseca usluge eduroam, tradicionalnog događanja kojim nastojimo različitim aktivnostima osigurati da informacije o načinu rada, pouzdanosti, sigurnosti i jednostavnosti usluge eduroam budu široko dostupne davateljima usluge i matičnim ustanovama te krajnjim korisnicima u sustavu znanosti i visokog obrazovanja, održat će se predavanje na kojem ćemo govoriti o stanju usluge eduroam i planovima njenog daljnjeg razvoja.

Ovo je predavanje namijenjeno svima koji pružaju uslugu eduroam ili su u fazi njene uspostave te svima onima koji žele saznati nešto više o ovoj usluzi.

Predavanje će se održati u utorak 22. svibnja 2018. u prostorijama Srca, Josipa Marohnića 5, u dvorani E, s početkom u 11.00 sati

Na ovom predavanju bit će dodijeljena priznanja ustanovama koje su ostvarile najbolje rezultate u mjerenju broja novih eduroam korisnika tijekom Mjeseca usluge eduroam. Mjerenje novih eduroam korisnika bila je jedna od aktivnosti tijekom Mjeseca usluge eduroam, a provodila se u razdoblju od 9. travnja do 6. svibnja 2018.

Prema konačnim rezultatima mjerenja najveći postotak novih korisnika postignuli su:

  • Institut za migracije i narodnosti - kategorija malih matičnih ustanova (ustanove sa 100 ili manje identiteta u imeniku)
  • Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku - kategorija srednjih matičnih ustanova (ustanove sa 1000 ili manje identiteta u imeniku)
  • Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku- kategorija velikih matičnih ustanova (ustanove sa više od 1000 identiteta u imeniku).

Konačni rezultati mjerenja broja novih korisnika koji su započeli koristiti uslugu eduroam koristeći pri tome za početnu konfiguraciju svog uređaja naš sustav eduroam installer tijekom Mjeseca usluge eduroam dostupni su na poveznici http://www.eduroam.hr/eduroam-mjesec/stat.php

Više informacija o usluzi eduroam i Mjesecu usluge eduroam dostupno je na internetskoj stranici http://www.eduroam.hr/


Izdvojena događanja Srca

ruj 01

Svake godine u rujnu organiziramo niz predavanja namijenjenih novim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

ruj 23

Od 23. do 27. rujna održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2019. su u tijeku.

ruj 30

Ove se godine Tjedan cjeloživotnog učenja obilježava od 30. 9. do 6. 10. 2019, a Srce će se ponovno uključiti i svojim aktivnostima. Zamolila bih da informaciju o tome objavite na webu i društvenim mrežama.

lis 14

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 14. 10. 2019. u 9 sati. Prijave su u tijeku.