Završava Mjesec usluge eduroam 2018.

16. 5. 2018.

U sklopu ovogodišnjeg Mjeseca usluge eduroam, tradicionalnog događanja kojim nastojimo različitim aktivnostima osigurati da informacije o načinu rada, pouzdanosti, sigurnosti i jednostavnosti usluge eduroam budu široko dostupne davateljima usluge i matičnim ustanovama te krajnjim korisnicima u sustavu znanosti i visokog obrazovanja, održat će se predavanje na kojem ćemo govoriti o stanju usluge eduroam i planovima njenog daljnjeg razvoja.

Ovo je predavanje namijenjeno svima koji pružaju uslugu eduroam ili su u fazi njene uspostave te svima onima koji žele saznati nešto više o ovoj usluzi.

Predavanje će se održati u utorak 22. svibnja 2018. u prostorijama Srca, Josipa Marohnića 5, u dvorani E, s početkom u 11.00 sati

Na ovom predavanju bit će dodijeljena priznanja ustanovama koje su ostvarile najbolje rezultate u mjerenju broja novih eduroam korisnika tijekom Mjeseca usluge eduroam. Mjerenje novih eduroam korisnika bila je jedna od aktivnosti tijekom Mjeseca usluge eduroam, a provodila se u razdoblju od 9. travnja do 6. svibnja 2018.

Prema konačnim rezultatima mjerenja najveći postotak novih korisnika postignuli su:

  • Institut za migracije i narodnosti - kategorija malih matičnih ustanova (ustanove sa 100 ili manje identiteta u imeniku)
  • Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku - kategorija srednjih matičnih ustanova (ustanove sa 1000 ili manje identiteta u imeniku)
  • Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku- kategorija velikih matičnih ustanova (ustanove sa više od 1000 identiteta u imeniku).

Konačni rezultati mjerenja broja novih korisnika koji su započeli koristiti uslugu eduroam koristeći pri tome za početnu konfiguraciju svog uređaja naš sustav eduroam installer tijekom Mjeseca usluge eduroam dostupni su na poveznici http://www.eduroam.hr/eduroam-mjesec/stat.php

Više informacija o usluzi eduroam i Mjesecu usluge eduroam dostupno je na internetskoj stranici http://www.eduroam.hr/


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.