Završava projekt HigherDecision

27. 5. 2019.

Projekt "Razvoj metodološkog okvira za strateško odlučivanje u visokom obrazovanju - primjer implementacije otvorenog učenja i učenja na daljinu - HigherDecision" završava 31. svibnja 2019. godine nakon četiri godine provođenja.

Visoko obrazovanje (VO) ima ključnu ulogu u razvoju ljudskih potencijala te u gospodarskom i društvenom razvoju. Sustav i institucije visokog obrazovanja trebaju biti inovativne, strateški vođene i upravljane kako bi mogle kvalitetno ispunjavati svoju misiju. Stoga, donošenje odluka i praćenje njihove primjene u visokom obrazovanju postaje prvorazredno istraživačko i razvojno pitanje. Primarni istraživački cilj ovog projekta je razvoj cjelovite metodologije donošenja strateške odluke i praćenja njezine provedbe u VO.

U četvrtak, 23. svibnja u okviru 42. skupa MIPRO u Opatiji voditeljica projekta prof. dr. sc. Blaženka Divjak održala je keynote predavanje „Strateško planiranje u visokom obrazovanju“. U predavanju je govorila o strateškom upravljanju u visokom obrazovanju i o motivaciji za projekt, no i o iskustvima u programskom ugovaranju u Hrvatskoj s naglaskom na novo programsko razdoblje 2018.-2022. te o projektu u kontekstu Europskog prostora visokog obrazovanja i Europskog istraživačkog prostora.

U nastavku predstavljanja projekta članovi projektnog tima održali su 23. i 24. svibnja niz kraćih predavanja kroz koje su predstaviti glavne rezultate projekta. Predavanje "Praćenje realizacije Strategija e-učenja" održala je mr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima.

Više o projektu možete pročitati na stranici http://higherdecision.foi.hr/.


Izdvojena događanja Srca

lis 23

Natjecanje Copernicus Hackathon održat će se u Srcu 23. i 24. listopada 2019. godine u okviru Copernicus programa u organizaciji Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

lis 28

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a – tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 28. 10. 2019., u 9:00 sati.
Prijave su u tijeku.

stu 07

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u četvrtak, 7. 11. 2019. od 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

stu 11

Želite li ovladati uporabom programa PowerPoint i naučiti izraditi "moćne" prezentacije? Prijavite se na besplatnu radionicu koja se održava u ponedjeljak,  11. 11. 2019., od 16:30 sati. Prijave su u tijeku.