50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Završen projekt obnove i nadogradnje infrastrukture StuDOM

10. 6. 2014.

Projektom obnove i nadogradnje infrastrukture nastavljena je desetogodišnja suradnja Srca i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koja je započela uvođenjem interneta u sve studentske studentske sobe na svim studentskim domovima u RH.

Srce je kao koordinator infrastrukture StuDOM u 2013. godini  izradilo analizu trenutnog stanja infrastrukture StuDOM na osnovi koje je Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta donijelo odluku o financiranju nabave aktivne mrežne opreme za studentske domove te je zadužilo Srce za provedbu postupka javne nabave kao i daljnju distribuciju i instalaciju opreme.

Cilj ovog projekta bio je zamjena aktivne mrežne opreme, nabavljane u ranijim fazama projekta StuDOM, koja je bila na koncu životnog vijeka. Ovim projektom ukupno su nabavljena i zamijenjena 82 gigabitna Ethernet preklopnika, 11 Linux poslužitelja i 31 uređaj za besprekidno napajanje. Također su nadograđene bežične mreže po studentskim domovima sa 78 novih bežičnih pristupnih točaka.

Izdvojena događanja Srca

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.