Završetak obrazovne akcije „edu4IT za 50 godina Srca“

16. 7. 2021.

Srce je organiziralo obrazovnu akciju „edu4IT za 50 godina Srca“ za IT stručnjake zaposlene na visokoškolskim ustanovama i javnim institutima. Akcija je organizirana povodom obilježavanja 50 godina djelovanja Sveučilišnog računskog centra.

U okviru obrazovne akcije besplatno je održan obrazovni program edu4IT Sistemski administrator 1 koji je u protekla tri mjeseca pohađalo 30 polaznika iz cijele Hrvatske. Ovaj obrazovni program sastoji se od uvodnog tečaja „Pregled e-infrastrukture u sustavu znanosti i visokog obrazovanja" i po dva stručna tečaja iz područja Windows ili Linux u kojima se obrađuju teme vezane za administraciju operacijskih sustava.
Osim tečajeva, zainteresirani polaznici imali su i mogućnost polaganja ispita i pripreme praktičnog zadatka, što je preduvjet za stjecanje certifikata Srce Sistemski administrator 1.

„edu4IT za 50 godina Srca“ slika iz ucionice

„edu4IT za 50 godina Srca“

Sve aktivnosti u okviru obrazovnog programa provodile su se online, putem sustava za e-učenje i sustava za webinare Srca te uz vodstvo predavača i mentora, a završno online okupljanje i online druženje sudionika obrazovnog programa održano je 15. srpnja 2021. godine.

Obrazovni program edu4IT u potpunosti su izradili stručnjaci Srca imajući u vidu potrebe IT stručnjaka na visokoškolskim ustanovama i to ovaj program čini jedinstvenim. Upravo IT stručnjaci na visokoškolskim ustanovama važni su partneri Srca u izgradnji i razvoju kvalitetne informacijske i komunikacijske infrastrukture u akademskoj i istraživačkoj zajednici.

„edu4IT za 50 godina Srca“ slika s predavanja

„edu4IT za 50 godina Srca“ slika s predavanja

Kvalitetu ovog obrazovnog programa, svojim zadovoljstvom i pozitivnim komentarima iz godine u godinu potvrđuju i polaznici. U nastavku donosimo kratak osvrt polaznice ovog obrazovnog ciklusa:

„Zahvaljujem Srcu što je povodom proslave 50-og rođendana omogućilo online edukaciju za program edu4IT Sistemski administrator 1. Zahvaljujući online pristupu pružena mi je prilika da uspješno odradim svu edukaciju iz Splita, što je za mene predstavljalo veliku prednost.
Članovi tima bili su uvijek na raspolaganju za bilo kakva pitanja i podršku, a sami materijali su odlični i sasvim dovoljni za stjecanje certifikata. Virtualno okruženje je bilo uvijek dostupno za bilo kakve vježbe i materijale, 24 sata dnevno.
Predavači su bili više nego profesionalni i jako korisni u pružanju svog znanja i iskustva koje su stekli u dugogodišnjem radu u Linux okruženju. Posebno zahvaljujem predavačima koji su nam održali vježbe kao i mentorima i ostalim članovima tima na podršci za bilo kakva pitanja tijekom cijelog tečaja.
Nadam se da ćete nastaviti raditi tako i dalje i pružiti nam još mogućnosti za profesionalno usavršavanje.“

Verica Vučičić, voditeljica Centra za informatičku podršku Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Provedbom ove obrazovne akcije, Srce i stručnjaci Srca još su jednom potvrdili usmjerenost na širenje informatičke pismenosti i aktivno omogućavanje korisnicima stjecanje novih digitalnih kompetencija. Srce već 50 godina uspješno na tome radi, a nastavit će i ubuduće.

„edu4IT za 50 godina Srca“ slika s predavanja

„edu4IT za 50 godina Srca“ slika s predavanja


Izdvojena događanja Srca

ruj 26

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 26. rujna 2022. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

lis 05

Online radionica "Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se  5. listopada 2022., od  9 do 15 sati, a kao preduvjet za sudjelovanje polaznici moraju proći provjeru znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle".

lis 10

Od 10. do 14. listopada 2022. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.