50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Završetak obrazovne akcije „edu4IT za 50 godina Srca“

16. 7. 2021.

Srce je organiziralo obrazovnu akciju „edu4IT za 50 godina Srca“ za IT stručnjake zaposlene na visokoškolskim ustanovama i javnim institutima. Akcija je organizirana povodom obilježavanja 50 godina djelovanja Sveučilišnog računskog centra.

U okviru obrazovne akcije besplatno je održan obrazovni program edu4IT Sistemski administrator 1 koji je u protekla tri mjeseca pohađalo 30 polaznika iz cijele Hrvatske. Ovaj obrazovni program sastoji se od uvodnog tečaja „Pregled e-infrastrukture u sustavu znanosti i visokog obrazovanja" i po dva stručna tečaja iz područja Windows ili Linux u kojima se obrađuju teme vezane za administraciju operacijskih sustava.
Osim tečajeva, zainteresirani polaznici imali su i mogućnost polaganja ispita i pripreme praktičnog zadatka, što je preduvjet za stjecanje certifikata Srce Sistemski administrator 1.

„edu4IT za 50 godina Srca“ slika iz ucionice

„edu4IT za 50 godina Srca“

Sve aktivnosti u okviru obrazovnog programa provodile su se online, putem sustava za e-učenje i sustava za webinare Srca te uz vodstvo predavača i mentora, a završno online okupljanje i online druženje sudionika obrazovnog programa održano je 15. srpnja 2021. godine.

Obrazovni program edu4IT u potpunosti su izradili stručnjaci Srca imajući u vidu potrebe IT stručnjaka na visokoškolskim ustanovama i to ovaj program čini jedinstvenim. Upravo IT stručnjaci na visokoškolskim ustanovama važni su partneri Srca u izgradnji i razvoju kvalitetne informacijske i komunikacijske infrastrukture u akademskoj i istraživačkoj zajednici.

„edu4IT za 50 godina Srca“ slika s predavanja

„edu4IT za 50 godina Srca“ slika s predavanja

Kvalitetu ovog obrazovnog programa, svojim zadovoljstvom i pozitivnim komentarima iz godine u godinu potvrđuju i polaznici. U nastavku donosimo kratak osvrt polaznice ovog obrazovnog ciklusa:

„Zahvaljujem Srcu što je povodom proslave 50-og rođendana omogućilo online edukaciju za program edu4IT Sistemski administrator 1. Zahvaljujući online pristupu pružena mi je prilika da uspješno odradim svu edukaciju iz Splita, što je za mene predstavljalo veliku prednost.
Članovi tima bili su uvijek na raspolaganju za bilo kakva pitanja i podršku, a sami materijali su odlični i sasvim dovoljni za stjecanje certifikata. Virtualno okruženje je bilo uvijek dostupno za bilo kakve vježbe i materijale, 24 sata dnevno.
Predavači su bili više nego profesionalni i jako korisni u pružanju svog znanja i iskustva koje su stekli u dugogodišnjem radu u Linux okruženju. Posebno zahvaljujem predavačima koji su nam održali vježbe kao i mentorima i ostalim članovima tima na podršci za bilo kakva pitanja tijekom cijelog tečaja.
Nadam se da ćete nastaviti raditi tako i dalje i pružiti nam još mogućnosti za profesionalno usavršavanje.“

Verica Vučičić, voditeljica Centra za informatičku podršku Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Provedbom ove obrazovne akcije, Srce i stručnjaci Srca još su jednom potvrdili usmjerenost na širenje informatičke pismenosti i aktivno omogućavanje korisnicima stjecanje novih digitalnih kompetencija. Srce već 50 godina uspješno na tome radi, a nastavit će i ubuduće.

„edu4IT za 50 godina Srca“ slika s predavanja

„edu4IT za 50 godina Srca“ slika s predavanja


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.