Završila 33. međunarodna konferencija ITI 2011

30. 6. 2011.

Svečanom dodjelom nagrada za najbolji studentski rad „ITI Young Scholar Best Paper Award” završila je 33. međunarodna konferencija „Information Technology Interfaces ITI 2011” koja se i ove godine održavala u Cavtatu u hotelu „Croatia”.
Nagradu za najbolji studentski rad dobio je Christoph Trattner, Knowledge Management Institute and Institute for Information Systems and Computer Media, Graz University of Technology Graz, Austrija, za rad pod nazivom “Improving the Navigability of Tagging Systems with Hierarchically Constructed Resource Lists: A Comparative Study”. Ovogodišnja 33. međunarodna konferencija ITI 2011 okupila je više od 150 sudionika iz cijeloga svijeta koji su u četiri dana vrlo živo i zainteresirano raspravljali, iznosili svoja gledišta i nove činjenice i ugodno se družili.
U četiri radna dana konferencije održano je pet pozvanih predavanja, koje su održali Richard D. De Veaux, profesor statistike u Znanstvenom centru Bronfman pri fakultetu „Williams College“, Massachusetts, SAD; Linda J. Young, profesorica statistike na Institutu za hranu i agrikulturne znanosti te voditeljica statističkih konzultacija pri Floridskom sveučilištu, SAD; Xiaohui Liu, profesor i direktor Centra za Inteligentnu analizu podataka pri Školi za informacijske sustave, računalstvo i matematiku Sveučilišta Brunel, Velika Britanija; Richard T. Herschel, voditelj Odjela za sistemske znanosti i profesor na Erivan K. Haub poslovnoj školi pri Sveučilištu Saint Joseph u Philadelphiji, SAD i Ajay S. Vinzé, profesor na Odjelu informacijskih sustava W. P. Carey poslovne škole pri Državnom sveučilištu Arizone, SAD, okrugli stol i dvije radionice, te više od 100 predavanja po sekcijama. Konferencija se održavala pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) i tehničkim ko-sponzorstvom IEEE Region 8, IEEE Croatia Section i IEEE Croatia Computer Chapter.
Sudionici su se nakon četiri dana provedena u prekrasnom ambijentu, uz zanimljive teme i predavanja rastali s novim uspomenama, saznanjima, kontaktima i idejama i već sada rezervirali svoje mjesto na slijedećoj ITI konferenciji, koja će se održavati od 25. do 38. lipnja 2012., a posebna tema 34. međunarodne konferencije ITI 2012 je „Academic and Business Collaboretion: Innovative BI“.

Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.