Infrastruktura

U sklopu usluge koristi se isključivo bežična oprema namijenjena poslovnoj okolini koja može zadovoljiti sve tražene zahtjeve. Osim pružanja stabilnih i visokih performansi oprema podržava i niz dodatnih funkcionalnosti poput uvida i kontrole korištenja bežične mreže po korisniku, aplikaciji i operativnom sustavu kako bi administratorima olakšali nadzor i upravljanje te dodatnih servisa poput pružanja jednostavnog i sigurnog pristupa za goste koji ne posjeduju AAI@EduHr ili kompatibilan elektronički identitet.

 

Shematski prikaz bežične arhitekture

Slika: Shematski prikaz bežične arhitekture.

Opis shematskog prikaza: Korištenjem usluge upravljanja i nadzora bežične mreže iz privatnog oblaka Srca korisnički promet ne prolazi kroz infrastrukturu Srca već se terminira i izlazi prema Internetu na strani ustanove dok se kontrolni promet bežične infrastrukture zadržava lokalno između bežičnih pristupnih točaka.

Administratori ustanova u svakom trenutku imaju pristup svojoj opremi kroz sustav nadzora i upravljanja a povezanost bežične infrastrukture na oblak ne utječe na rad bežične mreže u slučaju eventualnog prekida povezanosti.