Navigacija kroz računarstvo visokih performansi - usluge za mala i srednja poduzeća

30. 1. 2024.

Srce je, u suradnji s BIOCentrom, predstavilo prednosti računarstva visokih performansi (HPC) za mala i srednja poduzeća (MSP). Prezentacija pod nazivom "Usluge Srca u EDIH CROBOHUB++ projektu" održana je 30. siječnja 2024. u prostorima inkubacijskog centra za bioznanost, BIOCentar u Zagrebu. Cilj je bio informirati o mogućnostima koje Srce u okviru Europskog digitalnog inovacijskog centra "CROatian Industry and Society BOosting" (EDIH CROBOHUB++) pruža poduzećima koja teže digitalnoj transformaciji.

U sklopu ovog projekta, Srce, kao jedan od partnera u konzorciju, nudi niz besplatnih usluga malim i srednjim poduzećima te javnim tijelima zainteresiranima za primjenu HPC-a;

  • Edukacija o prednostima korištenja HPC-a
  • Podrška u pristupu mreži eksperata i HPC resursima
  • Savjetodavne usluge prilagođene potrebama poduzeća, uključujući pristup CPU i GPU resursima.

HPC je ključna tehnologija koja podržava različite industrije i znanstvena područja. Nudi rješenja za računski zahtjevne probleme u istraživanju i razvoju, uključujući npr. napredne simulacije, razvoj umjetne inteligencije, molekularno modeliranje i molekulsku dinamiku, proučavanje elementarnih čestica te dizajniranje novih baterija i automobila.

Ovakva predavanja predstavljaju koristan korak prema digitalnoj zrelosti tvrtki putem naprednih HPC usluga. Prezentaciju s događanja možete preuzeti u repozitoriju Srca.

Ako ste malo ili srednje poduzeće i želite doznati više o računarstvu visokih performansi, ili imate ideju koju želite testirati prije investiranja, a trebate napredne računalne resurse, Srce stoji na raspolaganju sa savjetima i uslugama. Dodatne informacije o svim uslugama EDIH CROBOHUB++ dostupne su na web stranici poziva.

Iduća radionica i edukacija o HPC uslugama za MSP-ove u sklopu EDIH CROBOHUB++ održat će se tijekom konferencije Srce DEI  od 16. do 18. travnja 2024.