Objavljen je preliminarni program konferencije Srce DEI 2024

13. 12. 2023.

Objavili smo preliminarni program konferencije Srce DEI 2024 koja će se održavati od 16. do 18. travnja 2024. godine na dvije lokacije: 16. travnja u prostorima Srca u Ulici Josipa Marohnića 5, te 17. i 18. travnja na adresi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, u Ulici Radoslava Cimermana 88.

Tijekom sva tri dana konferencije održavat će se brojne radionice. Stručnjaci iz Srca i zajednice predstavit će novosti na uslugama i projektima Srca, i omogućiti polaznicima usvajanje novih i unaprjeđenje postojećih znanja u primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Drugog i trećeg dana konferencije sudionici konferencije imat će priliku sudjelovati na predavanjima i raspravama u sljedećim tematskim blokovima:

  • Istraživački podaci – kako ih najbolje iskoristiti?
  • Napredno računanje i Europski digitalni inovacijski hubovi
  • Europska sveučilišta – Alijansa UNIC
  • Znanstveno izdavaštvo i dobre uređivačke prakse
  • AI u visokom obrazovanju
  • Digitalizacija visokog obrazovanja – sustav ISeVO
  • U korak s kvantnim tehnologijama.

Na kraju drugog dana, 17. travnja 2024. održat ćemo i društveno događanje.

Kao dio konferencije Srce DEI 2024, 18. travnja 2024. održat će se i 2. nacionalni tripartitni sastanak Europskog oblaka za otvorenu znanost (EOSC). Tripartitni sastanak organizira Srce kao mandatna organizacija Republike Hrvatske u Udruženju EOSC, a na njemu će, uz  predstavnike Europske komisije, Udruženja EOSC i EOSC Upravljačkog odbora, sudjelovati  i nacionalni dionici ključni za implementaciju otvorene znanosti i EOSC-a u Hrvatskoj. Sastanak će biti otvoren za sudjelovanje svim sudionicima konferencije Srce DEI 2024.

Podsjećamo da su prijave za poster-prezentacije otvorene do 19. siječnja 2024. godine. Informacije o prihvaćanju prijedloga prijava bit će poslana najkasnije do 2. veljače 2024. godine.

Prijave na konferenciju bit će otvorene u veljači 2024. godine kada ćemo objaviti i konačni program, a do tada zabilježite datume u kalendare i vidimo se na Srce DEI 2024!