HR-ZOO u novom ruhu

logotip projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak

28. rujna 2020.

Projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) dobio je novi vizualni identitet koji je izradila kreativna agencija Prospekt d.o.o., s kojom smo u siječnju ove godine ugovorili uslugu pripreme i provedbe promidžbe i vidljivosti za projekt HR-ZOO:

Vizualni identitet oslanja se na tipografsko rješenje sačinjeno od inicijala Hrvatskoga znanstvenog i obrazovnog oblaka te simbola beskonačnosti dobivenoga spajanjem posljednjih dvaju inicijala. Zaobljeni rubovi slova i grafički element beskonačnosti simboliziraju neraskidiv odnos Srca i zajednice, dugotrajnu povezanost i međusobnu suradnju institucija i pojedinaca iz sustava znanosti i visokog obrazovanja. Petlja beskonačnosti ujedno svojim oblikom daje naslutiti stilizirani oblak koji predstavlja računalni i podatkovni oblak HR-ZOO, temeljnu sastavnicu nacionalne istraživačke i inovacijske e-infrastrukture. – kažu nam autori iz riječke agencije Prospekt.

U novom ruhu je zasjao i web-projekta. Optimizirane mrežne stranice modernim su dizajnom prilagođene jednostavnom pretraživanju informacija o projektu, a posebna je pažnja posvećena digitalnoj pristupačnosti kako bi se osobama s invaliditetom olakšao pristup javnim uslugama i informacijama, sukladno Direktivi (EU) 2016/2102 Europskoga parlamenta i Vijeća.