Novosti

U Srcu održani razgovori o naprednom računanju

Razgovori o naprednom računanju u Srcu

21. studenoga 2022.

Srce je u razdoblju od 14. do 16. studenoga organiziralo niz događanja namijenjenih znanstvenoj zajednici s ciljem jednostavne i učinkovite primjene infrastrukture HR-ZOO za provođenje računalno zahtjevnih istraživanja.

Razgovori o naprednom računanju u Srcu

Razgovori o naprednom računanju u Srcu

27. listopada 2022.

Pod okriljem Programa za zajednicu, u Srcu se od 14. do 16. studenog organizira niz događanja namijenjenih znanstvenoj zajednici s ciljem jednostavne i učinkovite primjene infrastrukture HR-ZOO za provođenje računalno-zahtjevnih istraživanja.

Delegacija FER-a u posjetu podatkovnom centru HR-ZOO ZG1

Posjet delegacije FER-a

20. listopada 2022.

S namjerom uspostavljanja suradnje s ciljanim tehničkim fakultetima, organiziramo posjete novoizgrađenim podatkovnim centrima HR-ZOO-a kojima želimo nastavnike, studente i istraživače upoznati s tehnologijama i sustavima podatkovnih centara, kako bi im omogućili stjecanje kompetencija potrebnih u projektiranju, razvoju i radu modernih podatkovnih centara.

Svečanost otvorenja podatkovnih centara HR-ZOO-a

Otvorenje podatkovnih centara HR-ZOO-a

19. listopada 2022.

Danas smo u podatkovnom centru HR-ZOO ZG2 u sklopu Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj otvorili podatkovne centre HR-ZOO-a. Svečanosti su prisustvovali brojni uzvanici iz sustava znanosti i visokog obrazovanja, predstavnici partnerskih tvrtki i predstavnici medija.

Završeno uređenje i opremanje podatkovnog centra HR-ZOO-a u Rijeci

Ivan Marić, ravnatelj Srca i prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci tijekom potpisivanja Ugovora o upravljanju i korištenju Podatkovnog centra HR-ZOO RI

14. srpnja 2022.

Prof. dr. sc. Snježana Prijić - Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci i Ivan Marić, ravnatelj Sveučilišnog računskog centra potpisali su 14. srpnja 2022. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci Ugovor o upravljanju i korištenju Podatkovnog centra HR-ZOO RI.

Završeno uređenje i opremanje podatkovnog centra HR-ZOO-a u Osijeku

Potpisivanje Ugovora o upravljanju i korištenju Podatkovnog centra HR-ZOO (s lijeva na desno): Ivan Marić, ravnatelj Srca i prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

28. lipnja 2022.

Danas su u Rektoratu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Vlado Guberac rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Ivan Marić ravnatelj Sveučilišnog računskog centra potpisali Ugovor o upravljanju i korištenju Podatkovnog centra HR-ZOO OS.

Podatkovni centri HR-ZOO spremni za prihvat opreme

Predstavnici izvođača, stručnog nadzora i voditelja projekta gradnje podatkovnih centara

14. lipnja 2022.

Danas je u Srcu obilježen završetak projektnih aktivnosti „Uređenje i opremanje sjedišta HR-ZOO” u okviru koje je uređeno pet podatkovnih centara nacionalne e-infrastrukture Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu te Mrežno povezivanje sjedišta HR-ZOO u okviru koje su podatkovni centri povezani prijenosnim kapacitetima od 100 Gbit/s.

Održana konferencija Srce DEI 2022

SrceDEI2022

11. travnja 2022.

Konferencija Srce DEI koju Sveučilišni računski centar (Srce) organizira i kao konferenciju nacionalnog strateškog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) održala se 6. i 7. travnja u hibridnom obliku. Pokrovitelji konferencije Srce DEI 2022 bili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Sveučilište u Zagrebu, Rektorski zbor Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Projekt HR-ZOO na konferenciji Srce DEI 2022

SrceDEI2022

29. ožujka 2022.

Sveučilišni računski centar (Srce) tradicionalno početkom travnja organizira stručnu konferenciju Dani e-infrastrukture – Srce DEI. Ove godine konferencija se održava 6. i 7. travnja 2022. u Mozaik Event Centru. Od 2019. konferencija Srce DEI je i konferencija nacionalnog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO).