Novosti

Konferencija Dani e-infrastrukture i projekta HR-ZOO

Najava konferencije

6. travnja 2021.

Najavljujemo konferenciju Dani e-infrastrukture i projekta HR-ZOO Srce DEI 2021 koja će se održati 28. i 29. travnja, a bit će u potpunosti virtualna. Konferenciju organizira Sveučilišni računski centar (Srce) u sklopu strateškog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO).

Uspostavlja se 100 Gbit/s mrežna e-infrastruktura u sklopu projekta HR-ZOO

Potpisivanje ugovora za nabavu aktivne mrežne i telekomunikacije opreme

25. veljače 2021.

Danas su u Sveučilišnom računskom centru (Srcu) potpisana dva ugovora kojima započinje izgradnja mrežne komponente nove nacionalne e-infrastrukture Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO). Mrežna komponenta će osigurati 100 Gbit/s veze podatkovnih centara HR-ZOO, a čime će se ujedno i nadograditi okosnica mreže CARNET.

Srce postalo punopravnom članicom udruženja EOSC

EOSC logo

18. prosinca 2020.

Dvije godine od službenog pokretanja inicijative Europskog oblaka za otvorenu znanost, u srpnju 2020. godine osnovano je udruženje European Open Science Cloud (Udruženje EOSC). Osnivačka skupština, na kojoj se okupilo preko 200 sudionika, održala se 17. prosinca 2020. godine.

HR-ZOO u novom ruhu

logotip projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak

28. rujna 2020.

Projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) dobio je novi vizualni identitet koji je izradila kreativna agencija Prospekt d.o.o., s kojom smo u siječnju ove godine ugovorili uslugu pripreme i provedbe promidžbe i vidljivosti za projekt HR-ZOO:

Potpisivanje ugovora za radove uređenja i opremanja HR-ZOO sjedišta

slika rukovanja prilikom potpisivanja ugovora

22. srpnja 2020.

Srce je 22. srpnja 2020. godine potpisalo Ugovor o nabavi radova na uređenju i opremanju svih sjedišta u sklopu projekta HR-ZOO ukupne vrijednost 54,55 milijuna kuna s izvođačem radova Tromont d.o.o. Uređenje i opremanje sjedišta HR-ZOO predviđeno je na pet lokacija u Republici Hrvatskoj kojima će se uspostaviti mreža podatkovnih centara.

Početak radova očekuje se tijekom kolovoza, a planirano trajanje izvođenja radova na svim lokacijama budućih HR-ZOO sjedišta iznosi 17 mjeseci od potpisivanja ugovora.