Srce za brucoše

Svake godine tijekom rujna i listopada Srce provodi akciju "Srce za brucoše" kojom studente prve godine studija Sveučilišta u Zagrebu upoznajemo s uslugama Srca koje su osmišljene upravo za njih, kako bi im olakšale i unaprijedile proces studiranja. Većina tih usluga dostupna im je bez naknade.

Akciju ove godine provodimo 14. put zaredom. Nakon izazovne 2020. godine obilježene pandemijom korona virusa i bolesti COVID-19 kada smo predstavljanja Srca odradili na daljinu spajanjem u online uvodno predavanje na fakultetu, ove godine akciju provodimo na tri načina u skladu s epidemiološkim mjerama:

  • Predavanje online uživo
  • Dostava unaprijed snimljene prezentacije
  • Dolazak predstavnika Srca na sastavnicu

Pročitajte više o akciji Srce za brucoše

Završila akcija "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca"

Prošle, 2021. godine, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) slavio je 50 godina od svog osnutka. S ciljem obilježavanja te godišnjice Srce je osiguralo besplatno pohađanje obrazovnih programa svojim sadašnjim i budućim polaznicima.

Obrazovna akcija namijenjena studentima pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca" predvidila je održavanje ukupno 50 tečajeva tijekom godine, a omogućavala je svakom studentu pohađanje bez naknade jednog od odabranih pet naslova. Održavanje ove posebne serije tečajeva započelo je u svibnju 2021. godine. Riječ je o tečajevima za koje je do sada iskazan veliki interes, ali i onima koji bi studentima mogli biti korisni u budućem radu, a uključuju teme iz područja web-tehnologija, programiranja, uporabe grafičkih alata te statističke analize podataka. Ovi tečajevi održavali su se svaki mjesec, tijekom godine dana (osim tijekom srpnja i kolovoza). Popis dostupnih naslova je u nastavku:

Tečajevi su se održavali online, putem sustava za webinare, u razdoblju od svibnja 2021. do travnja 2022.

Više informacija o 50. godišnjici Srca

Najave događanja za studente

ruj 01

Ove se godine Tjedan cjeloživotnog učenja obilježava u rujnu 2022., a Srce će se ponovno uključiti i svojim...

lis 01

Međunarodni Tjedna otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2022.