50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Srce novosti

SRCE NOVOSTI BROJ 83

Srce novosti broj 83, PDF, 2,3 MBNovi broj Srce novosti (PDF, 2.3 MB) donosi prve tekstove posvećene proslavi 50 godina rada i djelovanja Srca.

Iz broja 83. broja izdvajamo:

29. travnja 2021. - pedeset godina od odluke o osnivanju Srca - 50 godina u srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja

Sveučilišni računski centar (Srce) u 2021. godini obilježava 50 godina rada i djelovanja. Osnovano u okrilju Sveučilišta u Zagrebu, tada jedinog sveučilišta u Hrvatskoj, Srce je u zadnjih 50 godina dalo ključni doprinos unapređenju i omogućavanju iskoraka u znanosti i obrazovanju, ali i primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija u cijelom hrvatskom društvu.

Misiju i zadaće Srca vizionarski je zacrtala skupina profesora sa Zagrebačkog sveučilišta, a te su zadaće aktualne i danas.

U ovom i idućim brojevima Srce novosti donosimo niz priloga vezanih uz povijest, sadašnjost i budućnost Srca.

Više

Prethodna izdanja

srce-novosti
11. prosinca 2020.

Izašao je novi broj Srce novosti. Neke od tema su: napredna e-infrastruktura za moderan sustav znanosti i obrazovanja, EOSC i povezivanje hrvatskih znanstvenika u europski istraživački i visokoobrazovni prostor.

15. listopada 2020.

Izašao je novi broj Srce novosti. U ovom broju najavljujemo početak radova na projektu HR-ZOO.

24. lipnja 2020.

Izašao je novi broj Srce novosti. Neke od tema su: podrška Srca znanosti i visokom obrazovanju u doba COVID-19 pandemije, napredno računarstvo i 20 godina CIX-a.

Srce novosti 79
25. ožujka 2020.

Izašao je novi broj Srce novosti, no u skladu s izazovnim vremenima samo u elektroničkom obliku.

11. prosinca 2019.

Izašao je novi broj Srce novosti. Glavna tema bavi se nabavom softvera za provjeru autentičnosti radova.

19. rujna 2019.

Izašao je jesenski broj Srce novosti.

24. svibnja 2019.

U novom broju biltena Srce novosti pročitajte izvještaj s konferencije Srce DEI 2019 i Uvodne konferencije projekta HR-ZOO.

Stranice