Povijest Srca

Web stranice 50 godina Srca

Posjetite posebno slavljeničko izdanje našeg weba koje smo napravili povodom proslave 50. godišnjice Srca

 

Povijesne zanimljivosti

Srce je sudjelovalo i u organizaciji brojnih međunarodnih sportskih i drugih događanja od kojih izdvajamo suradnju i pružanje informatičke podrške u organizaciji Svjetskog kupa u gimnastici (Zagreb, 1982.), Svjetskog prvenstva u umjetničkom klizanju za juniore (Sarajevo, 1982.), Svjetskom kupu u alpskom skijanju (Bjelašnica, 1983), XIV. zimskih olimpijskih igara (Sarajevo, 1984), Igara dobre volje (Moskva, 1986.), Univerzijade (Zagreb, 1987.), te XV. zimskih olimpijskih igara, (Calgary, 1988.). Informacijski sustav za 'on-line' upravljanje i praćenje gimnastičkih natjecanja korišten je i na Ljetnim olimpijskim igrama u Los Angelesu.

Punih 35 godina Srce je bilo organizator tradicionalne međunarodne konferencije Information Technology Interfaces - ITI, čija je misija bila pospješiti komunikaciju i interakciju između istraživača i stručnjaka koji se bave razvojem i primjenama metoda i tehnika u širokome području informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Srce i Sveučilište u Zagrebu bili su domaćini najveće europske konferencije o e-učenju – EDEN 2014 koja se održavala u Zagrebu od 10. do 13. lipnja 2014. u prostoru Srca i Hypo Centra. Tema konferencije bila je From Education to Employment and Meaningful work with ICT.

Novija povijest

Srce postaje mandatna organizacija u Udruženju EOSC
Pokrenuta Inicijativa za Hrvatski oblak za otvorenu znanost - HR-OOZ
Započeo s radom Informacijski sustav znanosti CroRIS
Srce u sklopu projekta UNIC gradi zajednički informacijski sustav konzorcija UNIC – Virtualni kampus.
Uspostavljen Hrvatski centar kompetencija za HPC
Otvoreni podatkovni centri HR-ZOO

Značajnije obljetnice