Studenti, vi ste najbrojnija skupina naših korisnika i Srce od samog svog nastanka posebnu brigu vodi o vama. Stoga su mnoge od usluga Srca posebno namijenjene upravo vama. Na ovoj ćete stranici pronaći usluge koje možete koristiti, te informacije o onim uslugama koje možda već i koristite, a ni ne znate da vam ih upravo Srce omogućava, bilo izravno, bilo suradnjom s ostalim akademskim ustanovama.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Posjeti virtualni štand SrcaU četvrtak, 19. studenoga 2020. počinje Smotra Sveučilišta u Zagrebu koja će se ove godine zbog epidemiološke situacije održavati u online okruženju pod motom *Klikni s faksom!*.

Za sudionike prve virtualne Smotre Srce je pripremilo virtualni štand na kojem se mogu saznati informacije koje su zanimljive maturantima, budućim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu je manifestacija na kojoj se u tri dana trajanja maturanti, studenti i svi zainteresirani mogu informirati o mogućnostima studiranja na preddiplomskim i diplomskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, a na ovogodišnjoj Smotri Sveučilišta predstavit će se 31 fakultet, tri umjetničke akademije i ostale sastavnice Sveučilišta u Zagrebu.

Akcija Srce za brucoše

Sveučilišni računski centar od svojeg osnivanja vodi iznimnu brigu o svojim korisnicima, a među njima su najbrojniji studenti.
Akcijom "Srce za brucoše" studente prve godine studija upoznajemo s uslugama Srca koje su osmišljene su upravo za njih, kako bi im olakšale i unaprijedile proces studiranja. Većina tih usluga dostupna im je bez naknade.

Više od 13 godina uspješno smo provodili akciju "Srce za brucoše", dolazili na sastavnice Sveučilišta u Zagrebu i upoznavali brucoše s uslugama Srca koje im mogu pomoći pri studiranju.

Na žalost zbog situacije s pandemijom korona virusa i bolesti COVID-19, ove godine nećemo ju moći provesti kao do sada, fizičkim dolaskom.

Stoga smo na ovoj stranici prikupili i pripremili sve materijale namijenjene prvenstveno brucošima, ali i studentima starijih godina jer želimo pomoći da se što lakše snađu i koriste sve mogućnosti koje akademska zajednica i Srce pružaju kako bi što uspješnije savladali studentske izazove.

Prezentacija Srce za brucoše (PDF, 3,49 MB)


Bookmark Srca za brucoše


Najave događanja za studente

svi 10

U prvom tečaju Linux akademije upoznajte se s administracijom Linux poslužitelja. Online tečaj uz vodstvo predavača...

svi 10

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se...

svi 25

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o...

ruj 01

Ove se godine Tjedan cjeloživotnog učenja obilježava u rujnu 2021., a Srce će se ponovno uključiti i svojim...

lis 01

Međunarodni Tjedna otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2021.