Studenti, vi ste najbrojnija skupina naših korisnika i Srce od samog svog nastanka posebnu brigu vodi o vama. Stoga su mnoge od usluga Srca posebno namijenjene upravo vama. Na ovoj ćete stranici pronaći usluge koje možete koristiti, te informacije o onim uslugama koje možda već i koristite, a ni ne znate da vam ih upravo Srce omogućava, bilo izravno, bilo suradnjom s ostalim akademskim ustanovama.

Akcija Srce za brucoše

Sveučilišni računski centar od svojeg osnivanja vodi iznimnu brigu o svojim korisnicima, a među njima su najbrojniji studenti.
Akcijom "Srce za brucoše" studente prve godine studija upoznajemo s uslugama Srca koje su osmišljene su upravo za njih, kako bi im olakšale i unaprijedile proces studiranja. Većina tih usluga dostupna im je bez naknade.

Više od 13 godina uspješno smo provodili akciju "Srce za brucoše", dolazili na sastavnice Sveučilišta u Zagrebu i upoznavali brucoše s uslugama Srca koje im mogu pomoći pri studiranju.

Na žalost zbog situacije s pandemijom korona virusa i bolesti COVID-19, ove godine nećemo ju moći provesti kao do sada, fizičkim dolaskom.

Stoga smo na ovoj stranici prikupili i pripremili sve materijale namijenjene prvenstveno brucošima, ali i studentima starijih godina jer želimo pomoći da se što lakše snađu i koriste sve mogućnosti koje akademska zajednica i Srce pružaju kako bi što uspješnije savladali studentske izazove.

Prezentacija Srce za brucoše (PDF, 3,49 MB)


Bookmark Srca za brucoše


Najave događanja za studente

ruj 01

Svake godine u rujnu organiziramo niz predavanja namijenjenih novim studentima Sveučilišta u Zagrebu

    lis 20

    Međunarodni Tjedna otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se od 19. do 25. listopada 2020.

    stu 02

    U studenome se održava Dvadeset peta smotra Sveučilišta u Zagrebu.