Studenti su najbrojnija skupina korisnika usluga i sustava Srca, o kojoj je Srce uvijek vodilo posebnu brigu.

Zahvaljujući uslugama i sustavima koje im Srce stavlja na raspolaganje, studenti danas mogu kvalitetnije upravljati svojim vremenom jer su brojni poslovni procesi vezani za studente digitalizirani. Također, Srce sudjelujući u brojim međunarodnim projektima sustavno radi na omogućavanju što veće mobilnosti studenata i nastavnika diljem Europe.

Osmišljavanjem i provođenjem brojnih obrazovnih programa iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija Srce značajno utječe na podizanje informatičke pismenosti među studentima te na unapređenje njihovih digitalnih kompetencija.

Na ovoj stranici možete pronaći brze linkove na one usluge i informacijske sustave Srca koji

su najtraženiji među Studentima, a za detaljnije informacije o njima posjetite stranice tih usluga.

Srce za brucoše

Srce svake godine tijekom rujna i listopada provodi akciju „Srce za brucoše“. Tom akcijom upoznajemo studente prvih godina studija s uslugama Srca koje su osmišljene upravo za njih kako bi im se olakšao i unaprijedio proces studiranja. Većina tih usluga dostupna im je bez naknade.

U 2023. godini akcija će se održala 16. put zaredom, a nakon potpuno online izdanja u 2020. godini, posljednje tri godine akcija se provodila na tri načina:

  • dolazak predstavnika Srca na sastavnicu UNIZG,
  • predavanje online – uživo i
  • dostava unaprijed snimljene prezentacije

Pročitajte više o akciji Srce za brucoše

Sudjelovali smo na Smotri sveučilišta u Zagrebu 2023

Ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Zagrebu održavala se od četvrtka, 9.  studenog do 11. studenog 2023. godine.

Nakon dvije godine virtualnog druženja, ove godine se Smotra održala uživo na Zagrebačkom velesajmu u Kongresnoj dvorani i Zimskom vrtu, a Srce se predstavilo studentima s izložbenim štandom te je pružalo tehničku podršku organizaciji Smotre. Osim toga informirali smo sudionike Smotre o važnosti Srca i potpori koju osigurava visokom obrazovanju, olakšavajući studiranje sadašnjim, ali i budućim studentima.

Prethodnih godina, kada se Smotra održavala u online okruženju, za sudionike virtualne Smotre Srce je pripremilo virtualni štand na kojem su se mogle saznati informacije koje su zanimljive maturantima, budućim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

Ovogodišnja Smotra bila je posebna jer su se predstavljale isključivo sastavnice Sveučilišta u Zagrebu. Na izložbenim štandovima mogle su se pronaći informacije o 31 fakultetu, tri umjetničke akademije i ostalim sastavnicama. Bila je to je prilika da učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani dobiju dublji uvid u bogatstvo akademskih programa, dostignuća u različitim područjima, opremljenost fakulteta, nastavne planove i mnoge druge aspekte visokog obrazovanja.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu je manifestacija na kojoj su se u tri dana trajanja maturanti, studenti i svi zainteresirani mogli informirati o mogućnostima studiranja na preddiplomskim i diplomskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.