Sveučilište u Zagrebu i Zaklada Sveučilišta u Zagrebu dodijelili stipendije za 2022./2023. putem web aplikacije Srca

26. 4. 2023.

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je odluku o dodjeli 520 stipendija Sveučilišta u Zagrebu u pet kategorija za akademsku godinu 2022./2023.
Na natječaj je bilo prijavljeno ukupno 868 kandidata. Sve prijave, uključujući i potrebne prateće dokumente, studenti su predavali isključivo preko web aplikacije razvijene u Srcu. Uz pomoć ovog sustava za podnošenje prijava i prateće dokumentacije online natječaj uspješno je proveden u razdoblju od 15. veljače i do 10. ožujka 2023. nakon čega je do 18. travnja trajao proces pregleda prijava i prateće dokumentacije, objave preliminarnih rezultata, rok za prigovore te objava konačnih rezultata natječaja.

Zaklada Sveučilišta u Zagrebu također je dodijelila svoje stipendije, ali samo u jednoj kategoriji - A/B stipendije za studente slabijeg socijalno-ekonomskog statusa odnosno bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Srce je i za ove stipendije razvilo odgovarajući sustav za online podnošenje prijava i prateće dokumentacije, uz pomoć kojeg je natječaj uspješno proveden u razdoblju od 7. travnja i do 21. travnja 2023.

Prije nego što je Srce razvilo te Sveučilištu stavilo na raspolaganje svoje sustave za online provođenje natječaja za dodjelu stipendija, oba su natječaja su provođena ručno, što je bio veliki problem kod obuhvata podataka i izračunavanja bodova.

To je posebno dolazilo do izražaja kod obračuna bodova za socijalne kriterije za koje postoji veliki broj različitih parametara koji utječu na ukupan broj bodova.

Oba se sustava neprestano tijekom godina nadograđuju i moderniziraju te koriste suvremenu tehnologiju PHP/Laravel uz prateću MariaDB bazu podataka.

Ovi su sustavi usklađeni s Informacijskim sustavom visokih učilišta (ISVU), koji je također razvijen u Srcu, a iz kojega već prilikom podnošenja prijave automatski preuzimaju sve raspoložive podatke o kandidatu, što značajno pojednostavnjuje proces podnošenja, zaprimanja i obrade prijava.