Slanje velikih datoteka - FileSender

Što je ova usluga?

Usluga Slanje velikih datoteka omogućava jednostavno i sigurno slanje datoteka (do 20 GB) pomoću sučelja u web-pregledniku. Usluga je zasnovana na projektu FileSender.

Kome je usluga namijenjena?

Korisnici usluge su sve osobe koje posjeduju elektronički identitet AAI@EduHr (detaljnije u Pravilniku (PDF, 35KB)).

Kako postati korisnik?

Pristup usluzi Slanje velikih datoteka automatski je osiguran svim osobama koje posjeduju elektronički identitet AAI@EduHr.

FileSender je web usluga koja korisnicima u sustavu  znanosti i visokog obrazovanja omogućava jednostavno i sigurno slanje proizvoljno velikih datoteka (do 20 GB). Usluga je zasnovana na projektu FileSender. Korisnici pristupaju usluzi uporabom svog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Korisnici koji se nalaze izvan federacije AAI@EduHr uslugu mogu koristiti preuzimanjem kupona poslanog od strane autenticiranog korisnika.

Navedena usluga pruža se za razmjenu velikih datoteka koje obuhvaćaju podatke prikupljene u istraživačkim projektima i koje integriraju multimedijalne sadržaje, kao i u drugim slučajevima kada slanje datoteka nije moguće ili prikladno korištenjem uobičajenih alata za slanje podataka kao što je elektronička pošta.

Budući da usluga poslane datoteke smješta privremeno, odnosno briše ih nakon određenog vremena, usluga nije namijenjena za razmjenu datoteka koje trebaju biti trajno dostupne.

Trenutna ograničenja pri korištenju usluge su:

  • veličina pojedine datoteke koju korisnik može poslati je 20 GB (putem preglednika koji podržavaju HTML5)
  • pohrana pojedine datoteke vremenski je ograničena na najviše 7 dana.

Svi ostali uvjeti korištenja usluge FileSender regulirani su pravilnikom (PDF, 35 KB).

Srce će, prateći način korištenja, nastojati kontinuirano prilagođavati uslugu potrebama svojih korisnika i raditi na njenom unapređenju.

FileSender se za izvedbu poslužiteljske strane usluge koristi standardnim web-tehnologijama (Apache/PHP/PostgreSQL). Korisnička aplikacija za svoj rad ne zahtijeva JavaScript u pregledniku.