Napredno računanje i bioinformatika

15
Nov
11:00 - 13:00
Lokacija

Sveučilišni računski centar - Srce, Josipa Marohnića 5, Zagreb

Bioinformatika se u današnjem svijetu sve brže razvija i neizostavan je dio istraživanja. Novi znanstveni alati nastaju velikom brzinom, a stari se usavršavaju i postaju sve kompleksniji, zbog čega je ponekad teško pratiti trenutne trendove kao što su npr. proces rada (workflow) za NGS ili GWAS obrađivanje podataka. Međusobna suradnja, dijeljenje informacija i iskustava, kao i predlaganje novih ideja za približavanje bioinformatike i ažurnost o novitetima iskusnim i novim korisnicima je od velike važnosti za cjelokupnu bioinformatičku zajednicu koja koristi ili će koristiti napredno računanje u svom radu.

Pridružite nam se u Srcu 15. studenog i saznajte više o primjeni naprednog računanja u bioinformatici, poslušajte novosti o infrastrukturi Srca te postanite dio zajednice bioinformatičara!

Razgovori o naprednom računanju u Srcu donose niz događanja namijenjenih znanstvenoj zajednici s ciljem jednostavne i učinkovite primjene infrastrukture HR-ZOO za provođenje računalno-zahtjevnih istraživanja u okviru kojih će tim e-znanstvenika, specijaliziran za podršku znanstvenicima, predstaviti mogućnosti uporabe naprednog računanja u području računalne kemije, bioinformatike i strojnog učenja, pružiti više informacija o novoj generaciji nacionalne e-infrastrukture HR-ZOO, a brojni panelisti predstavit će svoja iskustva u primjeni HPC tehnologija u svom radu i potencijalu njegove primjene u specifičnim znanstvenim područjima.

Program:

  • Predstavljanje Programa za znanstvenu zajednicu - Ivana Veldić i Marko Hrženjak, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu
  • Novosti na infrastrukturama Srca: resurs HR-ZOO - Emir Imamagić, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu
  • Izlaganje gosta govornika:
    • prof. dr. sc. dr. h. c. Ino Čurik, Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
    • Lada Jovović, Institut Ruđer Bošković
  • Panel-diskusija
  • Druženje uz osvježenje

Za sudjelovanje na događanju potrebno je ispuniti prijavu.
Prijave su završene!

Srce nizom događanja nastoji približiti zajednici usluge, alate i znanje Srca kako bi cjelokupna akademsko-istraživačka, gospodarska zajednica i javna uprava što učinkovitije iskoristila potencijale e-infrastrukture te novih i naprednih IT tehnologija u svom radu. Više informacija o događanjima Srca za zajednicu pročitajte na stranici Srce i zajednica.