Radionica „Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić“ na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

03
Oct
10:00 - 14:00
Lokacija

Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Svetošimunska cesta 25

Dvorana V/2 (paviljon V)

U sklopu kampanje "Računajte sa Supekom i Vrančićem" jednodnevna radionica „Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić“ održat će se u utorak 3. listopada 2023., na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Svetošimunska cesta 25. Radionica je organizirana u suradnji Sveučilišnog računskog centra i Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u okviru projekta National Competence Centers in Framework of EuroHPC Phase 2 (EuroCC2) financiranog iz programa Digitalna Europa, a počinje u 10 sati u dvorani V/2 (paviljon V).

Radionica je namijenjena svima koji imaju potrebe za naprednim računalnim resursima u:

  • izradi istraživačkog rada
  • izradi završnog rada ili disertacije ili
  • provođenju praktične nastave.

Besplatna je za sve polaznike, a namijenjena je i svim sadašnjim i budućim korisnicima usluge Napredno računanje.
Predviđeno trajanje radionice je 4 sata, a broj sudionika je ograničen na 28. Kako je broj računala ograničen (15), sudionicima koji su u mogućnosti savjetujemo da ponesu prijenosno računalo kako bi svi bili u mogućnosti samostalno sudjelovati na radionici. Na računalu je potrebno imati instaliran SSH klijent (npr. Putty).

U okviru ove radionice sudionici će se upoznati s prijavom, pristupom i radom na superračunalu „Supek“ i resursu za napredno računanje u oblaku „Vrančić“. Radionicu vodi Emir Imamagić, predstojnik Sektora za napredno računanje u Srcu.

Preduvjeti za sudjelovanje na radionici su posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu @email i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. Za one korisnike nisu upoznati s radom u operacijskom sustavu Linux ili su s njime upoznati u manjoj mjeri, pripremili smo kratak online tečaj pod nazivom "Linux za korisnike usluge Napredno računanje". Tečaj nije obavezan, a namijenjen je samostalnom učenju i polaznici mogu započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji im odgovara.