Radionica „Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić“ na PMF-u

29
Sep
14:00 - 18:00
Lokacija

Prirodoslovno-matematički fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Horvatovac 102a

Predavaonica P2, Kemijski odsjek

U sklopu kampanje "Računajte sa Supekom i Vrančićem" jednodnevna praktična radionica „Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić“ održat će se u petak 29. rujna 2023., na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, Horvatovac 102a. Radionica je organizirana u suradnji Sveučilišnog računskog centra i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a počinje u 14 sati u predavaonici P2, Kemijski odsjek.

Radionica je namijenjena svima koji imaju potrebe za naprednim računalnim resursima u:

  • izradi istraživačkog rada,
  • izradi završnog rada ili disertacije ili
  • provođenju praktične nastave.

Besplatna je za sve polaznike, a namijenjena je i svim sadašnjim i budućim korisnicima usluge Napredno računanje.
Predviđeno trajanje radionice je 4 sata, a broj sudionika je ograničen na 30.

U okviru ove radionice sudionici će se upoznati s prijavom, pristupom i radom na superračunalu „Supek“ i resursu za napredno računanje u oblaku „Vrančić“. Radionicu vodi Emir Imamagić, predstojnik Sektora za napredno računanje u Srcu.

Preduvjeti za sudjelovanje na radionici su posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu @email i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux. Za one korisnike nisu upoznati s radom u operacijskom sustavu Linux ili su s njime upoznati u manjoj mjeri, pripremili smo kratak online tečaj pod nazivom "Linux za korisnike usluge Napredno računanje". Tečaj nije obavezan, a namijenjen je samostalnom učenju i polaznici mogu započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji im odgovara.

 

Prijava na radionicu