Srce Café: Srijeda s naprednim računanjem - 3. 1. 2024.

03
Jan
11:00 - 13:00

Sudjelujte u idućem mjesečnom online događanju „Srce Café: Srijeda s naprednim računanjem" koje će se održati u srijedu, 3. siječnja 2024. s početkom u 11 sati putem sustava za webinare Adobe Connect.

U prosincu smo razgovarali o gašenju resursa Isabella i selidbi podataka aktualnih projekata na nove resurse. Predstavljena je i nova mogućnost upravljanja korisničkim računima na virtualnim poslužiteljima resursa „Vrančić“ istovjetna onoj na resursima „Supek“ i „Padobran“.

Nastavljamo i u siječnju s ciljem bolje i brže razmjene informacija i iskustava s korisnicima tijekom kojih će predstavnici Srca sudionicima redovito predstavljati novosti na resursima usluge Napredno računanje, uključujući pregled novih funkcionalnosti, predstavljanje novih znanstvenih aplikacija te odgovarati na pitanja korisnika vezana uz uslugu Napredno računanje.  

Napredno računanje pomaže inženjerima, dizajnerima i istraživačima u rješavanju velikih, složenih problema u puno kraćem vremenu i uz manje troškove od tradicionalnog računarstva, te osigurava mogućnosti za rad koji bi bio neizvediv na standardnoj računalnoj opremi. Napredno računanje primjenjuje najmodernije računalne tehnologije u rješavanju resursno zahtjevnih izazova s kojima se susreću istraživači i inženjeri u različitim područjima, bilo da se radi o izradi modela nove molekule, umjetnoj inteligenciji, proučavanju elementarnih čestica ili pak izradi novog modela automobila.