Srce Café: Srijeda s naprednim računanjem, 3. 7. 2024.

03
Jul
11:00 - 12:00
Lokacija

online

Pridružite nam se na prvoj ljetnoj kavi Srce Café: Srijeda s naprednim računanjem koja će se održati u srijedu 3. srpnja 2024. godine, s početkom u 11 sati putem sustava za webinare Adobe Connect.

Na desetom druženju u ovom formatu predstavit ćemo novosti vezane uz uslugu Napredno računanje, od kojih ističemo novu rubriku znanstvene knjižnice. Bit će riječi i o novom pravilniku usluge Napredno računanje.

Na prethodnom događanju Srce Café: Srijeda s naprednim računanjem održanom 5. lipnja su između ostalog predstavljene novosti pri podnošenju poslova kroz sustav Galaxy te mogućnosti korištenja aplikacije Mathematica na računalnom klasteru Padobran.

Napredno računanje pomaže inženjerima, dizajnerima i istraživačima u rješavanju velikih i složenih problema u puno kraćem vremenu i uz manje troškove od tradicionalnog računarstva, te osigurava mogućnosti za rad koji bi bio neizvediv na standardnoj računalnoj opremi. Napredno računanje primjenjuje najmodernije računalne tehnologije u rješavanju resursno zahtjevnih izazova s kojima se susreću istraživači i inženjeri u različitim područjima, bilo da se radi o izradi modela nove molekule, umjetnoj inteligenciji, proučavanju elementarnih čestica ili pak izradi novog modela automobila.