Što donosi virtualni kampus UNIC-a?

07
Nov
13:00 - 15:00
Lokacija

Sveučilišni računski centar - Srce, Josipa Marohnića 5, Zagreb (dvorana E)

Virtualni kampus UNIC-a je informacijski sustav koji je zamišljen kao središnja informacijska poveznica saveza UNIC. Virtualni kampus omogućava međusveučilišnu razmjenu podataka kakvu do sada nije bilo moguće ostvariti, omogućujući ostvarenje virtualne, te pomažući u realizaciji fizičke mobilnosti. Podrška virtualnoj mobilnosti studenata, izdavanje i provjera europskih studentskih iskaznica, podrška izvođenju združenih studijskih programa te prezentacija istraživačkih kapaciteta sveučilišta uključenih u virtualni kampus uvelike će biti olakšana uspostavom virtualnih kampusa.

Na ovom druženju imat ćete imati priliku iz prve ruke doznati kako nastaje jedan europski virtualni kampus u Hrvatskoj i koje prednosti to donosi sveučilištima koja su u njega uključena. Doznat ćete više o savezu sveučilišta u kojem sudjeluje Sveučilište u Zagrebu UNIC, jedne od brojnih alijansi sveučilišta u Europi koja razvijaju virtualne kampuse, te saznati kako je omogućen prijenos podataka između svih sveučilišta saveza UNIC. Cilj saveza UNIC je omogućiti stvaranje novog europskog sveučilišta u okviru Europskog obrazovnog prostora. U programu će uvodno biti riječi o samom savezu UNIC i izgradnji virtualnog kampusa UNIC-a, a poseban naglasak se daje na procese i razmjenu podataka između sveučilišta putem ovog virtualnog kampusa, kao i na buduću interakciju postojećih nacionalnih informacijskih infrastruktura s virtualnim kampusima.

Program:

  • Pozdrav ravnatelja Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu Ivana Marića
  • Uvodno obraćanje voditelja UNIC projekta prof. dr. sc. Ivana Koprića (Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu)
  • Kako smo dizajnirali virtualni kampus, prof. dr. sc. Neven Vrček (Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu)
  • Virtualni kampus - uloga, funkcionalnosti i trenutni status, dr. sc. Ognjen Orel (Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu)
  • Predstavljanje aktualne verzije virtualnog kampusa i studentske iskaznice, Alen Novosel (Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu)
  • Prilagodba postojećih informacijskih infrastruktura za lakše funkcioniranje UNIC VC te daljnji razvoj i planovi, dr. sc. Ognjen Orel (Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu)
  • Rasprava

Za sudjelovanje na događanju potrebno je ispuniti prijavu.
Prijave na događanje su završene!

Srce nizom događanja nastoji približiti zajednici usluge, alate i znanje Srca kako bi cjelokupna akademsko-istraživačka, gospodarska zajednica i javna uprava što učinkovitije iskoristila potencijale e-infrastrukture te novih i naprednih IT tehnologija u svom radu. Više informacija o događanjima Srca za zajednicu pročitajte na stranici Srce i zajednica.