Studenti, vi ste najbrojnija skupina naših korisnika i Srce od samog svog nastanka posebnu brigu vodi o vama. Stoga su mnoge od usluga Srca posebno namijenjene upravo vama. Na ovoj ćete stranici pronaći usluge koje možete koristiti, te informacije o onim uslugama koje možda već i koristite, a ni ne znate da vam ih upravo Srce omogućava, bilo izravno, bilo suradnjom s ostalim akademskim ustanovama.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Posjeti virtualni štand SrcaU četvrtak, 19. studenoga 2020. počinje Smotra Sveučilišta u Zagrebu koja će se ove godine zbog epidemiološke situacije održavati u online okruženju pod motom *Klikni s faksom!*.

Za sudionike prve virtualne Smotre Srce je pripremilo virtualni štand na kojem se mogu saznati informacije koje su zanimljive maturantima, budućim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu je manifestacija na kojoj se u tri dana trajanja maturanti, studenti i svi zainteresirani mogu informirati o mogućnostima studiranja na preddiplomskim i diplomskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, a na ovogodišnjoj Smotri Sveučilišta predstavit će se 31 fakultet, tri umjetničke akademije i ostale sastavnice Sveučilišta u Zagrebu.

Akcija Srce za brucoše

Sveučilišni računski centar od svojeg osnivanja vodi iznimnu brigu o svojim korisnicima, a među njima su najbrojniji studenti.
Akcijom "Srce za brucoše" studente prve godine studija upoznajemo s uslugama Srca koje su osmišljene su upravo za njih, kako bi im olakšale i unaprijedile proces studiranja. Većina tih usluga dostupna im je bez naknade.

Više od 13 godina uspješno smo provodili akciju "Srce za brucoše", dolazili na sastavnice Sveučilišta u Zagrebu i upoznavali brucoše s uslugama Srca koje im mogu pomoći pri studiranju.

Na žalost zbog situacije s pandemijom korona virusa i bolesti COVID-19, ove godine nećemo ju moći provesti kao do sada, fizičkim dolaskom.

Stoga smo na ovoj stranici prikupili i pripremili sve materijale namijenjene prvenstveno brucošima, ali i studentima starijih godina jer želimo pomoći da se što lakše snađu i koriste sve mogućnosti koje akademska zajednica i Srce pružaju kako bi što uspješnije savladali studentske izazove.

Prezentacija Srce za brucoše (PDF, 3,49 MB)


Bookmark Srca za brucoše


Najave događanja za studente

ruj 01

Ove se godine Tjedan cjeloživotnog učenja obilježava u rujnu 2021., a Srce će se ponovno uključiti i svojim...

lis 01

Međunarodni Tjedna otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2021.