Supek

Srce sudjelovalo na konferenciji CCD 2023

Srce predstavilo aplikacije iz područja računalne kemije na „Supeku“

Međunarodna znanstvena konferencija Computational Chemistry Day 2023 (CCD 2023) okupila je brojne istraživače, stručnjake i studente zainteresirane za primjenu naprednih računalnih metoda u istraživanjima iz područja kemije. Predstavnici Srca su predstavili najčešće korištene aplikacije iz područja računalne kemije na superračunalu „Supek“.

HPE u Srcu

Delegacija tvrtke Hewlett Packard Enterprise u posjetu Srcu

Srce je, u petak 12. svibnja 2023., ugostilo delegaciju tvrtke Hewlett Packard Enterprise predvođenu glavnim direktorom tvrtke Hewlett Packard Enterprise za Tursku, Jugoistočnu Europu, Kazahstan i Središnju Aziju Güngöra Kaymaka u podatkovnim centrima u zgradi Srca i u sklopu Znanstveno-učilišnog kampusa Sveučilišta u Zagrebu Borongaj i upoznalo ih s radom Srca.

 predstavljanje usluge Napredno računanje i resursa Supek i Vrančić

Održano prvo predstavljanje usluge Napredno računanje i resursa Supek i Vrančić

Prvo u nizu serije predstavljanja usluge Napredno računanje pod sloganom „Računajte sa Supekom i Vrančićem!“ održano je 20. travnja u prostorima Instituta za fiziku. Brojni okupljeni istraživači raspravljali su o mogućnostima koje im omogućava nova generacija nacionalne e-infrastrukture HR-ZOO, prvenstveno resurs za računarstvo visokih performansi - superračunalo „Supek“ i resurs za napredno računanje u oblaku „Vrančić“.