12. tjedan Centra za e-učenje Srca

26. 9. 2023.

Već 12. godinu za redom organiziramo Tjedan Centra za e-učenje Srca sa željom da nastavnicima pomognemo da što lakše i kvalitetnije pripreme nastavu za novu akademsku godinu uz pomoć digitalnih tehnologija i novih nastavnih metoda. Tijekom Tjedna odvijat će se razne aktivnosti za one koji tek kreću s radom u online okruženju, ali i za one koji primjenjuju digitalne tehnologije u obrazovnom procesu na naprednoj razini.

Kako bi omogućili sudjelovanje što većem broju nastavnika iz cijele zemlje, dio aktivnosti se odvija online kao webinari, a neke aktivnosti održat će se u Srcu. Na programu su dvije radionice „Kako izraditi aktivnost Lekcija u sustavu Moodle“ i „Osnove izrade računskih zadataka (vrsta pitanja Formule) u Merlinu“ koje su namijenjene korisnicima koji već imaju iskustva u radu sa sustavom Merlin.

Za webinare smo odabrali tri vrlo zanimljiva naziva za koje vjerujemo da će privući veliki interes nastavnika, a to su „Alati za suradničko učenje“, „Sve što ste htjeli znati o alatu H5P“ i „Kako osmisliti dobar e-kolegij?“.

Osim toga, tijekom Tjedna, nastavnici se mogu prijaviti za konzultacije i pitati sve što ih zanima vezano uz izradu e-kolegija i održavanje nastave i testova u online okruženju. Konzultacije se održavaju putem sustava za webinare Srca.

Ove godine na panelu ćemo raspravljati o tome jesu li današnje metode vrednovanja primjerene obrazovanju u digitalnom dobu, stoga svakako rezervirajte vrijeme da nam se u srijedu, 11. listopada 2023. s početkom u 14 sati pridružite u Srcu. Naziv panela je „Vrednovanje studentskog postignuća - trebamo li mijenjati metode i zašto?“ i svakako očekujemo i vaše komentare i promišljanja na ovu temu.

Raspored aktivnosti u okviru Tjedna Centra za e-učenje Srca možete pogledati na stranicama Centra za e-učenje. Provjerite koje vas aktivnosti zanimaju i rezervirajte svoja mjesta!

Program Tjedna Centra za e-učenje