Dostupna unaprjeđena verzija alata za izradu anketnih upitnika

7. 6. 2024.

Srce je u okviru usluge Izrada anketa svojim korisnicima omogućilo korištenje nove unaprjeđene verzije alata za izradu anketnih upitnika utemeljenog na alatu otvorenog koda LimeSurvey inačice 6. Usluga je dostupna na adresi https://limesurvey2.srce.hr.

Nova verzija alata LimeSurvey korisnicima omogućava veću sigurnost jer ispravlja poznate bugove i sigurnosne propuste te donosi modernije i pristupačnije korisničko sučelje s boljom podrškom za mobilne uređaje. Sučelje je bazirano na Bootstrap 5 razvojnom okviru i Twig 3.0 predlošcima. Podržani su novi formati za izvoz rezultata JSON, R i STATA uz već postojeće CSV, Excel i SPSS.

Kao i do sada, jedini preduvjet za izradu i provedbu anketa jest posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Pred korisnike nisu postavljena druga ograničenja.

U prijelaznom razdoblju koje će trajati do 30. lipnja 2024. korisnicima će biti dostupna i stara verzija alata za izradu anketa (https://limesurvey.srce.hr) kako bi mogli provesti do kraja ankete koje su u tijeku. Za pokretanje novih anketnih upitnika, svakako preporučamo korištenje nove, unaprjeđene verzije alata dostupne na adresi https://limesurvey2.srce.hr.