Izašle su srce novosti br. 88

4. 3. 2022.

Prvi ovogodišnji broj Srce novosti izlazi s novim i promijenjenim izgledom i proširenim i ponešto izmijenjenim sadržajem. Novosti i dalje imaju svoje tradicionalne teme iz područja znanosti, e-infrastruktura, digitalnih tehnologija i obrazovanja, ali ćemo uvoditi i nove teme.

sn88Prvi ovogodišnji broj Srce novosti izlazi s novim i promijenjenim izgledom i proširenim i ponešto izmijenjenim sadržajem. Novosti i dalje imaju svoje tradicionalne teme iz područja znanosti, e-infrastruktura, digitalnih tehnologija i obrazovanja, ali ćemo uvoditi i nove teme.

Osim promjena u tiskanom izdanju promjenu je doživjelo i naše digitalno izdanje. Do sada ste Srce novosti mogli digitalno pregledavati samo u klasičnom PDF formatu. Od ovog broja ta je mogućnost i dalje ostala, ali cijeli broj časopisa možete pogledati i pročitati i u novom interaktivnom PDF izdanju (3 MB). Nadamo se da će vam se ta nova mogućnost svidjeti i da ćete uživati u čitanju časopisa Srce novosti i online.

U ovom broju donosimo izvještaj o radovima na uređenju podatkovnog centra HR-ZOO ZG1 u zgradi Srca (str. 10 / digitalno izdanje str. 6), predstavljamo e-znanstvenike (str. 15 / digitalno izdanje str.8), a o 50 godina dugoj tradiciji obrazovnih aktivnosti u Srcu pročitajte na stranici 22 (digitalno izdanje str. 12). Komentar ravnatelja Srca Ivana Marića pod naslovom „Bez zajedničke intenzivne suradnje nema napretka“, potražite na stranici 6 (digitalno izdanje str. 4).

Iz sadržaja još izdvajamo najavu konferencije Srce DEI 2022 (str 25/ digitalno izdanje str. 13), te najavu konferencije CRIS 2022 (str. 26 / digitalno izdanje str. 14).

Preuzmite Srce novosti u klasičnom PDF izdanju (11 MB).

Pretplatite se na tiskano izdanje Srce novosti