Izašle su Srce novosti br. 89

18. 5. 2022.

Izašao je drugi ovogodišnji broj Srce novosti s novim i promijenjenim izgledom te proširenim i ponešto izmijenjenim sadržajem. Novosti i dalje imaju svoje tradicionalne teme iz područja znanosti, e-infrastruktura, digitalnih tehnologija i obrazovanja, ali ćemo uvoditi i nove teme. Novi broj je većinom posvećen konferenciji Srce DEI 2022.

sn89Izašao je drugi ovogodišnji broj Srce novosti s novim i promijenjenim izgledom te proširenim i ponešto izmijenjenim sadržajem. Novosti i dalje imaju svoje tradicionalne teme iz područja znanosti, e-infrastruktura, digitalnih tehnologija i obrazovanja, ali ćemo uvoditi i nove teme.

Osim promjena u tiskanom izdanju promjenu je doživjelo i naše digitalno izdanje. Do sada ste Srce novosti mogli digitalno pregledavati samo u klasičnom PDF formatu. Od prošlog broja cijeli broj časopisa možete pogledati i pročitati i u novom interaktivnom PDF izdanju (2,5 MB).

Novi broj je većinom posvećen konferenciji Srce DEI 2022.

Osvrt na središnji dio konferencije, Forum čelnika ustanova u sustavu znanosti i visokog obrazovanja, piše dr. sc. Zoran Bekić. Donosimo vam i razgovor s Paolom Budronijem, predsjednikom Izvršnog odbora e-IRG-a, koji kaže da je "E-infrastruktura pokretač i podupirač digitalne i zelene tranzicije".

U rubrici Članci informirajte se o planu upravljanja istraživačkim podacima Hrvatske zaklade za znanost, a u rubrici Vijesti iz zajednice saznajte nešto više o novom programu Europske unije "Digitalna Europa".

Pretplatite se na tiskano izdanje Srce novosti