Izdvajamo iz SN 97: Predstavljamo vam Informacijski sustav evidencija u visokom obrazovanju − ISeVO

2. 5. 2024.

Izgradnja modernog, fleksibilnog i pristupačnog sustava ISeVO započela je po fazama, a funkcionalnosti implementiranih modula ovog sustava redovito se nadograđuju i proširuju kako bi bile prilagođene potrebama korisnika te dostupne za njihovo korištenje.

Prva funkcionalna verzija sustava ISeVO postala je dostupna korisnicima 29. prosinca 2023. godine, a obuhvaćala je četiri modula: Preglednik visokih učilišta, Preglednik studijskih programa, Digitalni registar diploma i Administracija korisnika. U daljnjem razvoju sustav će se nadograđivati novim modulima, a postojeći moduli će se obogaćivati novim funkcionalnostima ili prilagođavati potrebama korisnika. Sustav ISeVO u vlasništvu je Ministarstva znanosti i obrazovanja, dok Srce vodi njegov razvoj i održavanje.

U velikoj temi koju donosimo u Novostima na stranicama 15 do 17 možete pročitati detaljnije o sustavu, funkcionalnostima postojećih modula, provedenim aktivnostima u svrhu upoznavanja korisnika sa sustavom ISeVO, kao i daljnjim planovima razvoja sustava.