Počela konferencija Srca DEI 2023

28. 3. 2023.

Danas u 9 sati započeo je prvi dan programa konferencije Srce DEI 2023 koji je posvećen radionicama tijekom kojih će sudionici imati priliku saznati nešto novo, razmijeniti razmišljanja i iskustva iz dosadašnjeg korištenja usluga Srca te unaprijediti svoje digitalne kompetencije. Ukupno 13 radionica održava se u prostorima Mozaik Event Centra i Sveučilišnog računskog centra, a podijeljene su u 4 bloka u trajanju od 90 ili 60 minuta i na njima će sudjelovati više od 300 polaznika.

U bloku od 9 do 10:30 održavaju se radionice: „Računalno kemijski alati na infrastrukturi za napredno računanje“, „Kako izraditi aktivnost Lekcija u sustavu Moodle“, „Podizanje razine sigurnosti u sustavu AAI@EduHr – registracija vjerodajnica drugog stupnja. Od 11 do 12:30 na rasporedu su: „ABC radionica dizajna nastave“, „GitLab od planiranja do produkcije“, „Napredno računanje u HR-ZOO-u“ i „DOCX2JATS za izradu članaka u XML formatu“. U popodnevnom dijelu programa, od 13:30 do 14:30 održat će se „CroRIS za znanstvenike“, „Izrada statističkih izvještaja u repozitorijima“ i „Deep reinforcement learning in chemistry“ a od 15 do 16:30 „CroRIS za urednike“, „Virtualni podatkovni centri“ i „Izrada vizuala za digitalnu značku“. 

Konferencija Srce DEI održava se od 28. do 30. ožujka 2023. godine u prostorima Mozaik Event Centra i Sveučilišnog računskog centra. Organiziramo je i kao završnu konferenciju projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak te ćemo prvi dan konferencije završiti sa svečanosti puštanja u rad nacionalne e-infrastrukture HR-ZOO i predstavljanjem najjačeg superračunala u Hrvatskoj.

Dio programa konferencije Srce DEI 2023 prenosit će se na YouTube kanalu Srca :

Program DEI Srce 2023