Početna konferencija projekta UNIC

7. 12. 2023.

Predstavnici Srca sudjelovali su na Sveučilištu u Lodzu, Poljska, na početnoj konferenciji druge faze projekta UNIC (The European University of Cities in Post-Industrial Transition) koji je dio programa Erasmus+.

Na konferenciji je istaknuto da je jedan od ciljeva ove konferencije pod nazivom "Towards a Joint Vision 2040", promišljanje o viziji UNIC-a u dalekoj budućnosti, čak do 2040. godine.

Srce na projektu UNIC sudjeluje kao dugogodišnji partner Sveučilišta u Zagrebu.

Konferencija je okupila čelnike sveučilišta, projektne partnere, predstavnike prioritetnih tematskih zajednica, studente ambasadore te sve ostale sudionike UNIC projekta, s ciljem poticanja suradnje u rješavanju trajnih izazova s kojima se suočavaju gradovi u postindustrijskoj tranziciji.

Druga faza projekta UNIC započela je u listopadu 2023., a predviđeno trajanje je 48 mjeseci. Sveučilište Erasmus u Rotterdamu koordinator je projekta, a Srce je povezana strana Sveučilišta u Zagrebu, jednog od deset projektnih partnera. Cilj projekta je daljnje poticanje razvoja znanja i zajedničkog stvaranja kroz suradnju, inovaciju i uključivanje. Ova faza projekta nastavlja se na prethodni projekt The European Universities of Post-Industrial Citiesa ciljevi su razvoj međuinstitucionalnog učenja, poučavanja i istraživanja usko povezanima s različitim postindustrijskim