Posjet delegacije Sveučilišta u Lisabonu Srcu

24. 5. 2023.

U tijeku je trodnevni posjet delegacije Sveučilišta u Lisabonu Srcu koji je organiziran u okviru Erasmus+ mobilnosti nenastavnog osoblja. Teme razgovora su buduća suradnja, izazovi i zajednički interesi.

Delegacija Sveučilišta u Lisabonu od 23. do 26. svibnja, u sklopu Erasmus+ mobilnosti nenastavnog osoblja, boravi u posjetu Sveučilištu u Zagrebu, a domaćin tog posjeta je Sveučilišni računski centar (Srce). Kolege sa Sveučilišta u Lisabon dolaze s Odjela za informacijsku tehnologiju.

Prvog dana posjeta stručnjaci Srca su, pod vodstvom dr. sc. Ognjena Orela, pomoćnika ravnatelja Srca, predstavili e-infrastrukturu te digitalne usluge koje Srce razvija i pruža cjelokupnoj akademskoj i znanstvenoj zajednici Republike Hrvatske. Za kolege iz Portugala organiziran je i obilazak podatkovnog centra HR-ZOO, smještenog u zgradi Srca.

Tijekom tri dana radnih sastanaka predviđeno je predstavljanje usluga i područja rada dviju ustanova, kao i razgovori o budućoj suradnji, izazovima i zajedničkim interesima. Zajedničke teme o kojima će se raspravljati su informacijski sustavi znanosti i visokog obrazovanja kako u Hrvatskoj tako i u Portugalu te autentikacijska i autorizacijska infrastruktura koju Srce omogućava ustanovama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja u Hrvatskoj. Bit će govora i o sustavima za e-učenje, virtualnim kampusima europskih sveučilišta te ostalim zajedničkim temama koje mogu potaknuti buduću suradnju. 

Zadnjeg dana boravka u Zagrebu delegacija Sveučilišta u Lisabonu posjetit će Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Fotografije delegacije na radnom sastanku

Fotografije delegacije na radnom sastanku

 

Fotografije delegacije na radnom sastanku

Fotografije delegacije na radnom sastanku